Bulvár, celeb

2014.07.17. 21:39

A 21st Century Fox újra próbálkozhat a Time Warner felvásárlásával

Számos tőzsdei elemző szerint nem csökkentette a 21st Century Fox elszántságát a visszautasítás, és újra próbálkozhat a Time Warner médiakonszern felvásárlásával, de már 80 milliárd dollárnál is nagyobb vételi ajánlattal. <br>

A Dealogic cég számításai szerint a 21st Century Fox nagyjából részvényenként 86,30 dollárt fizetett volna a Time Warnernek, ez 19 százalékos prémiumot jelent a Time Warnernek a felvásárlás előtti héten elért árfolyamához képest.

A különbség nagy, de mégis elmarad a 2014-es világszinten 21 százalékos átlagos egyhetes felvásárlási prémiumtól, amely az Egyesült Államokban egyébként is nagyobb, 27 százalék. A különbségből adódik, hogy a Fox még emelhet az áron.

A Dealogic adatai szerint a 80 milliárdos felvásárlás is már hatalmas üzlet lehetett volna, mert csak hét ennél nagyobb összegű felvásárlásra van példa, de magasabb részvényárak mellett a Fox-Warner egyesülés egyedülálló lehetne a médiaiparban.

A Dealogic szerint világszerte élénkül 2014-ben a vállalati felvásárlási kedv. Idén július közepéig a felvásárlások összesített értéke elérte a 2020 milliárd dollárt, pedig 2013 azonos időszakában csak 1310 milliárd dollár volt ez a szám.

A médiaiparban a felvásárlások értéke 2014-re megháromszorozódott tavalyhoz képest, elérve a 287 milliárd dollárt. Az Egyesült Államokban minden ágazatot együtt számolva 974 milliárd dollárnyi felvásárlás volt 2014 január-júliusában, szemben a 2013-as első hat és félhónapos 462 milliárd dollárral.

Címkék#mozi
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!