Bulvár, celeb

2014.05.22. 19:43

Elhunyt a férfi, aki gazdaggá tette a Rolling Stonest

Rupert Loewenstein bankár nyolcvanéves kroában hunyt el. Egykor gazdaggá tette a Rolling Stonest, holott valójában a zenéjüket sohasem kedvelte.

A zenekar szóvivője megerősítette csütörtökön az együttes egykori pénzügyi menedzserének halálhírét.

A nemesi származású bankár az 1960-as évek végén találkozott Mick Jaggerrel Londonban, és csaknem negyvenéves együttműködésük alatt a világ egyik leggazdagabb zenekarává tette a Rolling Stonest.

A Prince among Stones (Herceg a kövek között) című önéletrajzában bevallotta, hogy soha nem szerette igazán a rockín rollt. "Sok kívülállónak szokatlannak tűnhet, hogy soha sem voltam a Stones zenéjének rajongója, sőt valójában a rock and rollt sem szerettem igazán. Úgy érzem, pontosan azért, mert nem voltam rajongó..., képes voltam nyugodtan, tárgyilagosan, sőt szigorúan objektíven, de mindig jóindulattal tekinteni az együttesre, és arra amit létrehoztak" - írta.

Rupert Loewenstein és Keith Richards 1991-ben.

Rupert Loewenstein és Keith Richards 1991-ben.
Az Oxfordban történelmet tanuló arisztokrata London pénzügyi központjában, a Cityben kapott állást. Itt találkozott Mick Jaggerrel a hatvanas évek végén, amikor egy kis kereskedelmi bank vezetője volt. Jagger segítséget kért ahhoz, hogy az együttes felmondhassa szerződését akkor amerikai menedzserével, Allen Kleinnel, akinek tulajdonában volt az együttes szerzői jogainak 50 százaléka.

Loewenstein azt ajánlotta, hogy az együttes tegye át adózási szempontból székhelyét külföldre, és ő volt az, aki a Rolling Stones-t globális márkává tette.

Kapcsolatuk ezután egészen 2007-ig tartott, ami Jaggert mintegy 200 millió fontos vagyonhoz juttatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!