Bringával az Alpokon át

2013.07.22. 13:22

Sok páros kapott defektet, többen futva értek célba

Hullámzott a mezőny a szembe forgalom miatt, amit igyekeztek felvezető motorosok megállítani.

Craft Bike TransAlp 2013 7. nap

A TransAlp utolsó előtti etapja volt a leghosszabb az idei kiírásban, amely 118km-en 3005m szintemelkedést tartalmazott. Az első 20km neutrál szakasszal indult. Hullámzott a mezőny a szembe forgalom miatt, amit igyekeztek felvezető motorosok megállítani. Ezután következett az első hegy, amelyre aszfalton tekert fel a mezőny. A hegytetőn állították fel az első frissítőpontot. Murvás lejtőn haladt tovább az út, majd aszfaltra váltott.

A második hegyre szintén murvás út vezetett fel. 80km-ig nagyon hajtós volt a pálya, majd technikásra váltott. Rövidebb emelkedők és lejtők váltogatták egymást. 107km-nél szerepelt az utolsó hágó. A roveretói célkapuig 10km-n 1100m lejtőzés realizálódott, amely abból állt, hogy az aszfaltos szerpentint keresztezve levezették a versenyzőket meredek egynyomos ösvényeken. Sok páros kapott defektet, többen futva értek célba.

A Bikemag.hu – Tatanka Racing Team SE versenyzői Várallyai László és Vock Balázs 6:49:00-es idővel a Master kategóriában 53-ként beérve összetettben a 33. helyen várja a záró szakaszt.

Lássuk, hogyan értékelték a szombati napot versenyzőink.

Várallyai László:

Tetszett a mai szakasz. Azonban a végén az egynyomos sziklás lefelé a 7. napon nehezítette a célba érést. Nem tudtuk azt teljesíteni, amit szerettük volna. Balázs nem érezte jól magát. Próbáltam segíteni, amennyire tudtam.

Vock Balázs:

A tegnapi elszomjazás után nem tudtam regenerálódni és ma a pulzusom nem ment 130 fölé. Ezért versenyzés helyett a szakasz teljesítésére koncentráltam. Sok erőt kivett belőlünk a neutrál szakasz, mert nem volt teljes útzár és körülbelül ezer kerékpáros próbált közlekedni.

Szombaton elérkezik az utolsó nap. Rovereto és Riva del Garda között, mondhatni hegyi időfutam következik 40km-rel és 1273m szintemelkedéssel. Tulajdonképpen egy hegyet kell megmásznia a mezőnynek mielőtt meglátják a Garda-tavat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!