Boldogságra hangolva

2016.02.24. 11:04

Kifújtuk magunkból a stresszt

Megküzdési játszóteret szervezett a Győri Boldogságklub. Megpróbáltuk megmutatni az utca emberének, hogy milyen könnyen megszabadulhat a stressztől.

„Minden rossztól, bajtól” – ettől akart megszabadulni, ezt írta a lufira az egyik résztvevő a tegnapi megküzdési játszótéren, amint a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságprogramjának győri tagjaival szerveztem, mint a program egyik résztvevője. Ez alkalomból a Színház előtti téren lehetett ugrókötelezni, ping pongozni, papírzacskóba, vagy lufiba fújni a feszültséget – amire rá is lehetett íni, mi bánt bennünket –, majd kipukkasztani. Illetve egy kis lapot is húzhattak a résztvevők, amire pozitív, megerősítő mondatokat nyomtattak.

Az Radó-iskola napközis diákjai is részt vettek a találkozón. Velük és a klubtagokkal igyekeztek a járókelőket is bevonni a megmozdulásba. Ez nem ment túl könnyen, mivel a járókelők nehezen akartak a szokásos tevékenységektől eltérő akcióban részt venni.

A klub vezetője, Bedi Margó elmondta, a rendezvénynek éppen az volt a célja, hogy az emberek változtassanak a nézőpontjukon. „A Boldogságprogramban a február a megküzdésről szól, ennek kapcsán hoztuk ki a rendezvényünket az utcára. Szerettük volna rávezetni a járókelőket, milyen egyszerű módon is megszabadulhatnak a stressztől” – emelte ki a klubvezető. 

 A Győri Boldogságklub tagjai és a Radó-iskola diákjai is jól érezték magukat a megküzdési játszótéren.   FOTÓ: H. Baranyai Edina

A Győri Boldogságklub tagjai és a Radó-iskola diákjai is jól érezték magukat a megküzdési játszótéren. FOTÓ: H. Baranyai Edina


„A csúfolás és a történelem dolgozat nyomaszt, ezt akarom levezetni az ugrókötelezéssel” – mesélte Párizs Máté, akit éppen történelemtanára, Várhegyi Adrienn hozott el a programra.  

„Mivel a gyerekek egész nap az iskolában ülnek, szükségük van néha egy szabadabb délutánra” - fogalmazott a tanárnő, aki maga is pukkasztott egy lufit.

Az arra járók közül Rippert András is húzott egy pozitív mondatot, ám ő minden napját hasonló megerősítésekkel kezdi. „Minden reggel összeírom a céljaimat, amik támpontokat adnak a sikerhez. Olyan pozitív állításokat is szoktam írni, mint hogy király vagyok. Azt, ami bánt, szintén leírom, majd összetépem a papírt és elégetem a darabokat” – avatott be reggeli rituáléjába Rippert András. 


Tíz hónapig a boldogságért

A Jobb Veled a Világ Alapítványon keresztül Bagdi Bella általá indított Boldogságprogramban tíz hónapon keresztül találunk napi feladatokat és útmitatást a boldogsághoz. A programhoz bárki bármikor csatlakozhat a boldogsagprogram.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!