Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Zsanett-ügy: Elhangzottak a perbeszédek a Fővárosi Bíróságon

A pótmagánvádló perbeszédében súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt kérte elmarasztalni a Zsanett-ügyben megvádolt rendőröket, akiknek az ügyvédei viszont bűncselekmény hiányában felmentést indítványoztak a Fővárosi Bíróságon szerdán.
A pótmagánvádló szerint az öt, büntetőeljárás alá vont rendőr szavahihetetlen, tagadó vallomásaik ellentmondóak. Súlyos bizonyítékok szólnak amellett, hogy E. Zsanett állításának megfelelően az öt rendőr feltartóztatta 2007. május 4-én hajnalban Budapesten, a Múzeum körútnál, majd ketten megerőszakolták, amit három társuk végignézett, és ezután még 20 ezer forintot elvettek tőle.

A pótmagánvádló azt öt rendőrt erőszakos nemi közösülés, zsarolás, vesztegetés és személyes szabadság megsértése miatt indítványozta elítélni. Zsanett jogi képviselője bírálta az öt rendőrrel szembeni korábbi ügyészségi eljárást, melyet megszüntettek a nyomozó ügyészek részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában.

A pótmagánvádló szerint egyes bizonyítékokat - például a bűncselekmény helyszínén működő térfigyelő kamarák felvételeit - ismeretlenek manipulálhattak, az öt rendőr közti telefonbeszélgetéseket, rádióforgalmazást pedig a sértetti oldal sosem ismerhette meg. Ugyanakkor a védők szerint Zsanett szavahihetetlen, a rendőrök csak igazoltatták és hazakísérték, a bizonyítékok is ezt támasztják alá. Azt pedig egyenesen kizárják, hogy a rendőrök egyáltalán elkövethették volna a terhükre rótt bűncselekményeket.

A védelem azzal érvelt, hogy a bizonyítékok alapján öt percnél is kevesebb ideje lett volna a rendőröknek a vádbeli cselekmények elkövetésére, ami teljes képtelenség. A védőbeszédekben felmerült, hogy Zsanett a pótmagánvádas eljárással igazából csak azt szeretné elérni, hogy ne kelljen a hamis vád büntetőjogi következményeit viselnie.

A védők Zsanett személyiségét is hosszan vizsgálták, és felvetették, hogy a lány vádjai mögött állhat egy viszonzatlan szerelem. Zsanett hajlamos arra, hogy a tényeket megmásítsa, nagyon foglalkoztatta a szexuális erőszak témája, és korábban már többször is azt híresztelte, hogy meg akarták erőszakolni.

Volt olyan védő is, akinek a véleménye szerint a pótmagánvádas eljárás "fizetett hirdetésként működött". A Fővárosi Bíróság a Zsanett-ügyben március 8-ára tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését.

Olvasóink írták

  • 1. MTT 2010. február 25. 07:26
    „Jönnek a választások.. Zsanett újra jelentkezik. Még először nem is hittem el, az effajta hasonulást, de kezdem belátni, hogy tényleg van ebben is politika. Hihetetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regisztrációs jegy: a szolgáltatók felkészültek

A közösségi közlekedési szolgáltatók - a Volán-társaságok, a MÁV-START és a GYSEV - felkészültek a… Tovább olvasom