Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Zöld csalás az ajánlócédulákkal Nógrád megyében

A Zöldek Pártja nevéhez fűződik az a csalás, amely 762 hamis ajánlószelvényt eredményezett Nógrád megyében. A párt ellen a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.
34 olyan személy adataival kitöltött ajánlószelvényt adtak le a nógrádi 2 számú, azaz a pásztói választókerületben a választási bizottsághoz, akik már réges-régen meghaltak. Barta László, Nógrád megyei főjegyző a területi választási iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy amikor a Zöldek Pártja szelvényeit alaposabban vizsgálni kezdték, sorra kettős jelölést jelzett a számítógép, azaz valakik, valahol már másnak is átadták szelvényüket, és valószínűleg nem is tudtak arról, hogy emitt is szerepelnek, mint ajánlók.

Végül is, soha nem látott nagyságban, összesen 762 hamis ajánlószelvényre leltek. A számítógépes ellenőrzés mellett a nagyító is szerepet kapott, mert feltűnt, hogy a papír minősége sem azonos az eredeti szelvényekével. Az egyébként Szeghalomban bejegyzett Zöldek Pártja 815 szelvényt adott le Pásztón. A hamisakat leszámítva egyéni jelöltjüknek így összesen 44 érvényes maradt, ami messze elmarad a szükséges 750-től.

Mindezektől függetlenül még az ajánlás lezárási határideje előtt - talán biztos, ami biztos alapon - a Zöldek Pártja leadott 150 ajánlószelvényt. Ezek közül már 146 hibátlan volt, ám ez sem segített a jelöltjükön, sem a helyzeten, ugyanis a választási bizottság feljelentése nyomán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom