Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Vona: az elvárásoknak megfelelően szerepelt a Jobbik

A Jobbiknak nem sikerült felülmúlnia a várakozásokat, de nem is maradt el azoktól, a párt a papírformának, az elvárásoknak megfelelően szerepelt - értékelte az önkormányzati választást Vona Gábor.
A pártelnököt azután kérdezte az MTI, hogy sajtótájékoztatóján hatalmas előrelépésnek nevezte a Jobbik eredményét, noha az elmúlt hetekben a párt vezetői a második hely megszerzését, az MSZP megelőzését nevezték céljuknak, s ez nem sikerült.

Vona Gábor válaszul kifejtette: a szocialistákat segítette beágyazottságuk, hogy képviselői legalább húsz éve jelen vannak az önkormányzatokban, valamint az LMP vidéki "szétesése" is, ezt figyelembe véve pedig a jobbikosoknak nincs okuk a csalódottságra. Mint mondta, nem a Jobbik maradt el a várakozásoktól, hanem az MSZP szereplése múlta felül azokat.

Hozzátette: pártja olyan pozíciókat szerzett a képviselő-testületekben és a megyei közgyűlésekben, amelyek révén négy év múlva már jobb eséllyel indulhatnak a helyhatósági választásokon.

A pártelnök elmondta, céljuk az, hogy a Jobbik támogatottságát a Dunántúlon is növeljék, s így az országosan a jelenleg az északkelet-magyarországi megyékben mérhető szinten stabilizálódjon. Véleménye szerint ez azért is lehetséges, mert "a Kelet-Magyarországon egyre súlyosabb problémák nyugat felé tartanak". Megerősítette: dunántúli népszerűségük növelése a feltétele, hogy a Jobbik négy év múlva a kormánypártok legerősebb kihívója legyen.

Arra a kérdésre, nem volt-e hiba a párt szegedi jelöltjének visszaléptetése - hiszen Botka László győzelmét nem sikerült megakadályozni - a pártelnök úgy válaszolt: bíztak benne, hogy így megszabadulhatnak a szocialista városvezetőtől, ezért a döntést nem tartja elhibázottnak.

Elismerte ugyanakkor, hogy Miskolcon - ahol a fideszes polgármester-jelölt visszalépését várták "cserébe", de végül a kormánypárti Kriza Ákos győzött - a várakozástól elmaradó eredménnyel zárt a Jobbik.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. október 05. 06:58
  „Hát igen túl mézesre sikerült a "madzagjuk"! Habár a teátrális képesség az a plafont veri náluk még ma is!”
 • 2. pancser 2010. október 04. 15:09
  „Vona h.lye, elveszteték a szavazóiknak jó részét. Emlékezzen mindenki az MSZP kormányzása alatt nőttek ekkorára, illetve voltak a csúcson. MSZP pátyolgatással gárdázhattak, hancúrozhattak. Az MSZP a jobboldal gyengítésére, zsidó felekezetű honfitársaink, továbbá a cigányság rémijesztegetésére használt őket a szavazataikért. Most ennek vége, sem a zsidóknak sem a cigányoknak nem kell félnie, meg a többségnek sem tőlük. Ebben az országban végre rend lesz, meghajolok a nemzet bölcsessége előtt! A Jobbik meg szépen lassanl, egyre gyorsulva olvad mint a vaj!”
 • 1. Túrabakancs 2010. október 04. 08:52
  „Ekkora médiahátszélben még csoda is, hogy a Jobbik ilyen eredményt ért el.
  Ha a szocialista párt párt szenvedte volna el ezeket a médiatámadásokat
  mint a radikális párt, akkor valószínűleg 5%-on zárták volna választást.
  Igaza van Vonának: ahogy terjeszkednek a romák úgy fog nőni a népszerűségük,
  ebben csak a Fidesz radikalizálódása lehet fékezőerő, ami egyébként valószínűsíthető
  a távoli jövőt illetően. Végül is mindegyh hogy kik állítják meg a fertőt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: mától ismét Budapest a nemzet fővárosa

Orbán Viktor szerint az emberek az önkormányzati választáson azt nyilvánították ki, hogy helyes irányba fordult az ország szekere. Tovább olvasom