Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Vizsgálják a tragédia okát

A rendőrség továbbra is vizsgálja a tizenkilenc éves lány halálának körülményeit, akit csütörtök éjjel a szabadhegyi vasúti átjáró közelében halálra gázolt a vonat. Továbbra is közúti balesetként tartják számon az esetet, bűncselekményre utaló jel ugyanis nincs. A Kisalföldnek a család annyit mondott, lányuk a tragédia napján úgy viselkedett, mint máskor: kozmetikusnál volt, cipőjét sarkaltatni vitte, a barátjával is beszélt, kizárt tehát szerintük az öngyilkossági verzió. Este azonban mégis elment otthonról, nem tudják, kivel találkozott és miért, a választ a lányuktól már nem kaphatják meg.

A buszjegyekről újra

„ Eddig tudtuk megtenni, hogy jelentős kedvezménnyel vásárolhassanak a győriek buszbérletet” – nyilatkozta cikkünk megjelenése után Gergely Zoltán. A városházi sajtószóvivő sem vitatja, hogy a tavalyihoz képest négyszerese most a havi diákbérlet ára, de emlékeztetett arra, 2003-ban 910 forint volt a havijegy, most pedig 1200 forint. „A 2004-es és a 2005-ös volt az a különleges év, amikor az összes jogszabályi kiskaput ki tudtuk használni és be tudtuk vezetni először az ingyenes bérletet, aztán pedig a háromszáz forintosat. Ezek a kiskapuk azonban mostanra bezárultak, így nem maradt más megoldás számunkra, mint az emelés. Kérjük a győriektől, fogadják el ezt a helyzetet, amit tudtunk, mi megtettünk” – zárta nyilatkozatát a sajtószóvivő.

Szivattyúztak a téren

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a Hungária utca–Tűz utca–Dankó Pista tér területén, az ott lévő házak pincéinek megóvása érdekében vízszivattyúzási munkákat végzett a napokban. Mivel ezen a területen a csapadékrácsok és az elvezetőfolyókák szűk keresztmetszetűek és a fém csatornafedlapokat ellopták, az aknák különböző hulladékokkal teltek fel, megakadályozva a víz szabad elfolyását. A jelentős mennyiségű csapadék, illetve az olvadás eredményeként úgynevezett vízállások alakultak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeles napok 2006-ban

Szilveszter és újév mezsgyéjén túljutva, az új esztendő első napjaiban talán még visszanézünk az… Tovább olvasom