Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Vizsgálatot kér az MSZP: Miért nem engedték az ülésterem karzatára Tétényit?

Levelet írt Kövér Lászlónak a szocialista Lukács Zoltán, arra kérve az Országgyűlés elnökét, vizsgálja ki miért nem engedték be az ülésterem karzatára Tétényi Éva esztergormi polgármestert.

Az MSZP közleményében az olvasható: hiába rendelkezett belépővel és érvényes karzatjeggyel, sem Tétényi Évát, sem kísérőit nem engedte hétfőn a parlamenti ülésterem karzatára a teremszolgálat. A szocialista Lukács Zoltán ezután közölte, levélben kéri a házelnököt, folytasson vizsgálatot az ügyben, és tájékoztasson annak eredményéről.

Lukács Zoltán szerint különösen figyelemre méltóvá teszi az ügyet a polgármester és az esztergomi Fidesz-frakció közötti politikai helyzet, így nem meglepő, hogy politikai okok sejlenek fel a történtek mögött.

Tétényi Éva hétfőn a parlamentben kísérőivel együtt a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásával összefüggő törvénymódosítások elfogadása ellen kívánt némán, felállva tiltakozni. Újságíróknak kifejtette: a változtatás alapján a jövőben büntetés jár annak a polgármesternek, aki anélkül indít adósságrendezési eljárást, hogy a képviselő-testület jóváhagyná. (Az ügy előzménye, hogy az esztergomi polgármester - arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárd forint kifizetetlen számlát és 25 milliárd forintos adósságot örökölt az előző, a fideszes Meggyes Tamás vezette önkormányzattól - adósságrendezési eljárást kért a város ellen.)

Sajtótájékoztatóján Tétényi Éva közölte azt is: az MSZP, az LMP és a Jobbik is a segítségére sietett a tiltakozásban, a frakciók lehetővé tették egyenként tíz-tíz kísérőjének belépését. Az MSZP meghívására érkező látogatók felmehettek a karzatra, de a Jobbik által delegáltak már nem - mondta, hozzátéve, hogy őt sem engedték oda.

A Ház elfogadta a három kormánypárti politikus által beterjesztett törvényjavaslatot. A szavazás után jobbikos képviselők Esztergom feliratot, az LMP-s és szocialista képviselők közül többen a város címerét gyászcsíkkal ábrázoló lapokat tartottak fel az ülésteremben.

Olvasóink írták

 • 3. rommel 2011. július 05. 22:56
  „EZ A NŐ MAGA A KÁOSZ !
  MIÓTA POLGÁRMESTER , NEM MÜKÖDIK ESZTERGOM !
  LE KELLENE MONDANI TÉTÉNYI ÉVA !”
 • 2. kisokoska 2011. július 05. 20:53
  „Ez egy Fidesz találmány, az előzetes moderálás?”
 • 1. gjozsi88 2011. július 05. 17:25
  „Persze az okostojás fideszes frakció vezető szükségtelennek tartotta az eljárás megínditását.....mert inkább ujabb önkormányzati ingatlanokra vettek volna fel jelzálog hítelt!
  Úgy oldják meg az adósságrendezést, hogy már 3 éve nem fizettek a volánnak a helyijáratért és elvárták volna, hogy adjon továbbra is szolgáltatást.......és majd valamikor fizetnek, valamiből!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csííííz: fényképezhet a Google Magyarországon

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint fényképezhetnek a Google Street Wiew autói… Tovább olvasom