Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Víz alatt a házak és a termőföldek

Újabb ötven embert kellett kitele- píteni az árvíz miatt: a borsodi Ónod egyik utcáját 60-70 centimé- ter magas víz öntötte el. A hatal- mas víztömeg ellenére bírják a nyo- mást a gátak és az ideiglenes véd- művek a Hernád mentén – közölte tegnap este az Észak-magyaror- szági Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövízig) szóvivője.
– A gátakon eredményesen védekeznek a vízügyi és a katasztrófavédelmi szakemberek. Buzgárok, csurgások előfordulnak, illetve a folyó „átbukott” néhány helyen a töltésen, de sehol nem szakadt át a gát – jelentette ki Csont Csaba, aki cáfolta az egyik kereskedelmi tévécsatorna tegnap esti híradását. A televíziós híradás közlése szerint Ócsanálosnál egy gátszakasz éppen akkor szakadt át, amikor a stábja ott forgatott.
Szerda hajnalban a védekezésben bevetették a helikoptereket is a Hernád mentén. Az Ékövízig szóvivője beszámolt arról is, hogy estig a gesztelyi vízmérce alapján két centimétert apadt a folyó a délelőtti 474 centiméteres tetőzés óta, de az alsóbb szakaszokra csak később érkezik az áradat. Közlése szerint a folyó vízszintje átlagosan húsz centiméterrel magasabb, mint a 2004-es árvíz idején.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom