Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Vita egy épülő buszmegálló körül

A Brennbergi úti buszvárót tegnap kezdték építeni, a megálló előtti lakóház tulajdonosa arra panaszkodik, hogy nem tájékoztatták megfelelően. Szerinte ott nincs is szükség beállóra. A körzet önkormányzati képviselője közölte: lakossági igény merült fel az eső- és szélfogó létesítésére.
– Tudom, hogy a buszmegálló már nem az én ingatlanom, de én söpröm, telente a havat is én lapátolom el róla, a szétdobált szemetet én szedem össze – panaszolta el lapunknak Szeiler Gyula, aki a Brennbergi út 1. szám alatt lakik, ott, ahol tegnap buszváró építése kezdődött. Szeiler Gyula azt kifogásolja, hogy az alapozás megkezdése előtt eltávolították az általa ültetett tujákat és más növényeket. – Régóta működik az itteni megálló, de itt alkalmanként legfeljebb egy-egy utas száll csak fel, felesleges olyan házat építeni, amit legfeljebb nyilvános vécének vagy szemetesnek használnak.
Mint kiderült, a buszváró alapjait már lerakták, a körülbelül egymillió forint értékű faépület augusztus közepére készül el.
– Lakossági igény merült fel eső- és szélfogó létesítésére – tudtuk meg Varga Gyula önkormányzati képviselőtől. – Még januárban állampolgári kezdeményezésre fogtunk hozzá a tervezéshez. Ekkor ugyanis egy ívet juttattak el hozzám, amit ötvenegy hosszúbánfalvi lakos írt alá. Ebben az épület iránti igényüknek adnak hangot. Az említett rész nem a panaszos, hanem az erdőgazdaság magánterülete, és Jámbor László, a Taeg Rt. vezérigazgatója írásos hozzájárulását adta az építéshez. Ennek megfelelően a költségvetésből elkülönítettünk egymillió forintot és megkezdődhetett a kivitelezés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több európai országot képvisel nő a diplomáciában

Európában divat lett nőt választani külügyminiszternek: Göncz Kinga is, de saját országában a brit… Tovább olvasom