Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Vita az egyensúlyról

Idén 350 milliárd forintos hiánymérséklés következhet be, jövőre pedig ez eléri az 1000 milliárd forintot – mondta kedden az Országgyűlésben Veres János. Az ellenzéki pártok szerint a kormány nem ezt ígérte, és rossz módszereket választott.
A pénzügyminiszter elmondta, nincs mód a korábban meghirdetett ötéves adócsökkentési program folytatására. Hozzátette: több adófajta emelése válik szükségessé, illetve új adónemeket vezetnek be. Veres János kitért arra is, hogy a reálbérek és a -nyugdíjak emelésére nincs lehetőség, de az elkövetkező egy-két évben „azt a pozíciót, ami a reálkeresetekben, reálnyugdíjakban kialakult”, szeretnék megőrizni.
Az MSZP vezérszónoka szükségesnek tartotta az egyensúlyjavító törvényjavaslatokat kedden az Országgyűlésben, a Fidesz vezérszónoka szerint a javaslatok minden paragrafusára ötmilliárd forint elvonás jut. Kuncze Gábor (SZDSZ) szerint ha hosszú távú növekedési pályára állítják a magyar gazdaságot, akkor vissza lehet térni az adóterhek csökkentéséhez. Hargitai János (KDNP) szerint a kormánynak nincs felhatalmazása ezekre az intézkedésekre, mert a választásokat nem azzal nyerték meg, hogy ilyen megszorításokat tesznek. A kormány által benyújtott törvénycsomag átgondolatlan, zavaros, felelős ellenzéki párt csak elutasíthatja – mondta Herényi Károly, az MDF vezérszónoka. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom