Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Visszaigényelhető vizsgadíjak

A középiskolai tanulmányaikat befejező tanulók (vagy szüleik) visszaigényelhetik a befizetett számítógép-kezelői, illetve a nyelvvizsga díját.
A középiskolai tanulmányaikat befejező tanulók (vagy szüleik) visszaigényelhetik a befizetett számítógép-kezelői, illetve a nyelvvizsga díját. A Kisalföld által megkérdezettek fele még nem hallott a lehetőségről.

 A támogatás az Oktatási Minisztériumtól a Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságán keresztül kerül a helyi önkormányzatokhoz. A vizsgadíj-visszatérítés az önkormányzati fenntartású  középfokú oktatási intézményekben – szakiskolában, szakközépiskolában, gimnáziumban – tanuló, a 2004/2005. tanévben utolsó évfolyamra járó 
diákok után jár,  akik eredményes ECDL számítógép-kezelői vizsgát és/vagy közép-, illetve felsőfokú „C" típusú, államilag elismert nyelvvizsgát tettek.

A visszatérítési lehetőséget igénybe vehetik  mind a nappali, mind pedig az esti és levelező tagozatos végzősök.
Az ECDL számítógép-kezelői vizsga díja vizsgaközpontonként eltérő. Az  összeget ezért a tanulók a vizsgaközpont által kiadott igazolás alapján igényelhetik. A regisztrációs díj nappali tagozatos diákok számára egységesen ötezer-ötszáz forint, az egyes modulok díja maximum ezerötszáz forint. Ezért a visszatérítendő összeg felső határa: regisztrációs díj plusz hét modul, azaz 16 ezer forint (a nem nappali tagozatos diákok esetében sem lehet ennél magasabb a visszatérítés, akkor sem, ha a befizetés több volt).
 
A nyelvvizsga díjának visszatérítése azoknak a tanulóknak is jár, akik olyan, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ által kiadott határozattal rendelkeznek, mely igazolja, hogy nyelvvizsgájuk egyenértékű az államilag elismert középfokú „C" típusú nyelvvizsgával. Akinek külön írásbeli és szóbeli nyelvvizsga-bizonyítványa van, azok együtt, egy „C" típusúval egyenértékűek. A visszatéríttethető összeg az államilag elismert egynyelvű vagy kétnyelvű középfokú, „C" típusú nyelvvizsga vizsgadíja: azaz 9 ezer ötszáz forint. Akkor is ugyanennyi, ha a tanuló felsőfokú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt szerzett.
 
Az igényléseket az iskolaigazgatókhoz kell eljuttatni június 30-ig.
A Kisalföld közvélemény-kutatásának tapasztalatai alapján, mely az érintettek tájékozatlanságát bizonyította, az oktatási iroda illetékese megígérte, a közeljövőben valamennyi iskolát  informálják a visszatérítések lehetőségeiről.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 százalékos bővülés a mobilpiacon

A világ mobilpiaca az idei első negyedben 17%-kal bővült, ami 180 millió új készüléket jelent. Tovább olvasom