Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Vissza az NB II-be

Bár a Győrújbarát-KapsVill női csapata simán bent maradt az NB I/B-ben, jövőre mégiscsak az NB II-es bajnokságba nevezett.

Kézilabda

Nem volt könnyű szezonja a Győrújbarát-KapsVill női gárdájának. Az NB I/B újonca az első pár fordulóban elvesztette kulcsembereit. Horváth Marianna a bajnoki rajt előtt, Gerebenics Júlia, Nagy Anikó a harmadik fordulóban sérült meg. Közülük egyik sem tért már vissza a pályára. Molnár Bea nyolc, Frick Bernadett pedig hat találkozót volt kénytelen kihagyni.
A helyükre mély vízbe bedobott fiatalok azonban megbirkóztak a feladattal, s végül a 10. helyre hozták be a csapatot, mely újonc létére egy fordulóban sem állt kieső helyen.
Mindezek ellenére a következő bajnokságban ismét az NB II-ben indul csak el a gárda. Ennek elsődleges oka, hogy nem sikerült kellőképpen megerősíteni a gárdát. Ezt dr. Bálló Ferenc, a klub elnöke mondta: „Okulva a tavalyi viharos esztendőből, nem szeretnénk kockáztatni. Az első csapat ugyan bírná a másodosztály terhelését, ám egy-két sérülés megpecsételné a sorsunkat. A támogatóinkkal egyetértésben ezért döntöttünk a visszalépés mellett.”
A szakmai stáb egyébként nem változik, így továbbra is a Joósz Attila–Gellér Ferenc kettős irányítja a munkát, a serdülőcsapat edzője – a szabályok értelmében az NB II-

ben ez a korosztály nem szükséges, de a győrújbarátiak nem eresztik szélnek a játékosokat – Magassy Gergely marad.
Az utánpótlás terén az idén komoly fegyvertény volt, hogy az ifjúsági Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutott a Győrújbarát.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovákiai királynő: Csaplár Erika

Egy autót és egy televíziót is nyert a Szépség Határok Nélkül szlovákiai szupergyőztese. Tovább olvasom