Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Virtuális kalapács: minden kapható

Bár még gyerekcipőben jár hazánkban a virtuális árverés, hétről hétre egyre többen vesznek részt benne.

Szobainast fából 30 forintért, könyveket akár 10 forintért, fővárosi lakást 11 millió forintért kínálnak a magyar internetes licitoldalakon. Bár hazánkban még gyerekcipőben jár a virtuális árverés, hétről hétre egyre többen adnak-vesznek az interneten. A használt vagy új termékekre bárki tehet ajánlatot, s az autót, az albérletet vagy a bélyeggyűjteményt az viszi, aki a legtöbbet kínálja.

Feleslegessé vált, megunt tárgyakat, új és újszerű ruhákat, ingatlanokat, háztartási és elektronikai cikkeket egyaránt kínálnak a magyar internetes licitportálok. A működési elv mindegyik esetében hasonló: regisztrálni kell ahhoz, hogy részt vehessünk a licitben, s ha árajánlatunk révén elnyertük a kívánt tárgyat, ingatlant, megköthetjük az üzletet. A honlapok egy részén fotót is mellékelnek a kínált áruhoz.

Az internetes bolhapiacon bármi adható és vehető, gyűjtők és egyszeri vásárlók egyaránt találhatnak számukra kedves dolgokat jó áron. Az egyik honlapon már 30 forinttól licitálhatunk fa szobainasra és öthúros nagybőgőre, a tömör beltéri ajtó tokkal együtt 41 forintért került fel a honlapra. A százforintos kategóriában listavezető a kerek százasért kínált paróka, ugyanennyit kóstál Honthy Hanna nagylemeze, nem sokkal drágábban ajánlják a papír 5 rubelest, a vietnami 200 dongos bankót. Napjaink népszerű lemezlovasa, DJ Kühl Liquid Trance kazettája 300 forintos áron került aukcióra, ezzel megegyező az indulóára a Legemlékezetesebb szerelmi kalandom című, VHS-kazettán kínált „műremeknek" romantikakedvelők részére.

Szabályok

A honlapon a regisztráció után a felhasználók licitre kínálhatják áruikat, vagy licitálhatnak rájuk. Az eladónak meg kell adnia a termék, ingatlan leírását, csatolnia kell egy fotót, és meg kell határozni a kikiáltási árat. Fizetni többféle módon lehet.

Még senki nem ígért rá, így jelenleg 500 forintért szerezhető meg egy tölgyfa kerítés, a miénk lehet egy használt miniruha 600-ért. Aki pedig vadonatúj Szaddám Huszein-kártyapaklira vágyik, szintén licitálhat, ennek a kikiáltási ára 1300 forint. Háromdarabos névjegykártyatartót vehetünk 1500-ért, a verandaablakokat egyelőre 3000-ért lehet elvinni, s 500 forinttal kerül csupán többe az egyenesen Indiából hozott gyönyörű golyóstoll. 8000 forint a kikiáltási ára a barátságos képű fajtatiszta pincsi kutyusnak.

A gyűjtőknek egy kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk: egy másik portálon egy szép állapotú, II. világháborús hadifogoly által írt képeslapot kínáltak fel 10 ezer forintért. Az antik, faragott nyelű fokos ugyanennyiért licit nélkül azonnal elvihető. Többféle Tiffany-lámpára licitálhatunk 19 ezer 2 forinttól, s a több tízezres kategóriában találjuk meg a hangszerek java részét is: egy elektroakusztikus westerngitárért 22 ezer forintot kérnek, míg a tangóharmonikától 30 ezerért szabadulna meg tulajdonosa. Az egyedi, selyem alapanyagú, kézi csomózású perzsaszőnyeget 37 ezer forintért kínálják licitre. Jól járhatnak a szemfüles lakáskeresők is, hiszen albérletként Szentendrén kínálnak egy társasházi lakást, a jelenlegi tarifa 55 ezer forint. Egy újabb honlapon pedig fővárosi lakást árvereznek 11 millió forintért, de egyelőre erre még senki nem tett ajánlatot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05. 06.

Tovább olvasom