Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Virslis krokett

Hozzávalók 8 db-hoz: 0,5 kg krumpli, 2 tojás, liszt, só, 4 db füstölt baromfivirsli, zsemlemorzsa, olaj.

A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük. A kihűlt krumplit 1 tojással, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz a tészta – hogy ne ragadjon –, összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. A virsliket megfőzzük és kettévágjuk. Minden tésztaszeletre fél virslit fektetünk, a csúcsát visszahajtjuk a virslire és henger formáJÚra összedolgozzuk. Tojásba mártjuk és zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük. Ízlés szerint majonézzel, ketchuppal, zöldségkörettel, idénysalátával fogyasztjuk ezt a könnyű és laktató ételt.
Jó étvágyat!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereség

Teke Szuperliga, férfi

FTC–S. Ászok 8:0 (3246–3069). A nagyon gyenge… Tovább olvasom