Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Vietnámból is megérkezett az urna

A külképviseleteken összesen 24 059 választópolgár adta le szavazatát, az urnákat pénteken nyitják majd ki.
Szerda reggelre 96 külképviselet urnái már rendben eljutottak az NVI-hez, utolsóként Hanoiból érkezett meg a 22 voksot tartalmazó urna. A külképviseleteken összesen 24 059 választópolgár adta le szavazatát.

Az NVI munkatársai a tervek szerint pénteken bontják fel valamennyi urnát, mert bár már most rendelkezésre állnak, de az NVI-ben egyelőre az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok szavazatait szortírozzák egyéni választókerületek szerint. 

Korábban írtuk:


Egy ország, Vietnam kivételével valamennyi külképviseletről megérkeztek a szavazatokat tartalmazó urnák a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szerda reggelre.

A jogszabály szerint a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnáknak a szavazás utáni negyedik nap, azaz ez esetben csütörtök éjfélig kell megérkezniük az NVI-hez.

Szerda reggelre 96 külképviselet urnái rendben eljutottak az NVI-hez, de mivel Vietnamból még nem jött meg a 22 voksot tartalmazó urna, nem lehet megkezdeni a külképviseleti urnák felbontását. A külképviseleteken összesen 24 059 választópolgár adta le szavazatát.

Amint megérkezik Hanoiból is az urna, az NVI munkatársai valamennyi urnát felbontják, és a 106 egyéni választókerület szerint csoportosítják a szavazatokat, amelyeket azután - az átjelentkezéssel szavazók voksaival együtt - eljuttatnak a 106 országgyűlési egyéni választókerület kijelölt szavazatszámláló bizottságához.

Itt az átjelentkezéssel szavazók, illetve a külképviseleten szavazók borítékjait "bekeverik" a választás estéjén fel nem bontott urnákba, és így számlálja meg a szavazatokat a szavazatszámláló bizottság.

Amikor a szavazatszámláló bizottság eredménymegállapító jegyzőkönyve rendelkezésre áll, a választókerületi választási bizottság megállapítja a választás választókerületi eredményét, tulajdonképpen azt, hogy ki nyerte a mandátumot a választókerületben.

Az átjelentkezéssel szavazók voksai már hétfőn megérkeztek az NVI-hez, az iroda munkatársai jelenleg ezeket válogatják szét a választókerületek szerint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

"Érthetetlen Malina Hedvig zaklatása"

A nemzetpolitikai államtitkárság értetlenül áll az előtt, hogy a szlovák igazságszolgáltatás nyolc év után is zaklatja a már magyar Malina Hedviget. Tovább olvasom