Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Vevőre talált

a nádgazdaság

Folytatás az 1. oldalról.

A vételár nem biztos, hogy jelentős bevételt jelent a költségvetésnek. A nádgazdaság ugyanis 1993–2003-ig 30–50 millió forint körüli vissza nem térítendő állami támogatást kapott, az adófizetők pénzéből. Az egy évtized alatt kifizetett kiegészítések – inflációval számolva – elérik az 500 milliós vételárat.
Merkei Attila, a nádgazdaság jelenlegi vezérigazgatója úgy érzi, egyelőre nincs miről nyilatkoznia, hiszen a döntés pontos indoklása még nincs a birtokában.
A 6212 hektáros nádrengeteg vagyonkezelői jogát az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság látja el. Janák Emil igazgató még nem kapta meg a hivatalos értesítést. Álláspontjukat az iratok áttanulmányozása után hozza nyilvánosságra.
Az elmúlt időszakban lapunkban nyomon követtük a nádgazdaság sorsát. 2004-ben még úgy tűnt, a cég tartósan állami tulajdonban marad. Aztán 2005 őszén az ÁPV Zrt. pályázatot hirdetett a nádgazdaság vagyonának felmérésére. Akkor hivatalosan nem merült fel az értékesítés. Az első értékesítési felhívás még az év novemberében jelent meg, amelyet a 2006. februári kiírás követett. Mindkét pályázatot jelentős értékvesztésre hivatkozva utasította el az ÁPV Zrt. döntőbizottsága. A harmadik fordulóra hat vállalkozás adta be ajánlatát. Ebből kettő maradt állva a csütörtöki döntésig, további két pályázatot érvénytelennek nyilvánítottak, ketten pedig visszavonták ajánlatukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bízik az egészségügy átalakításában?

Tovább olvasom