Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Veresék szerint manipulált felvételeket közölt a Hír TV

Veres János pénzügyminiszter és fiai szerint manipulált felvételek kerültek napvilágra a nyírbátori Azfeszt fesztivál szervezésével kapcsolatban. Az ügyet kirobbantó büfés azt mondta: nem védelmi pénz megfizetésére kérték. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény - írta a keddi Népszabadság.
Veres János pénzügyminiszter és fiai a sajtó útján azt kérik a Hír TV-től, hogy ha lehetséges, teljes terjedelmében és vágatlan formában tegye közzé honlapján azt a felvételt, amely rejtett kamerával készült egy nyírbátori büfés és a miniszter fia, Veres Gábor egyik beszélgetéséről.

Az árusítóknak fizetniük kell a szervezőknek azért, hogy a rendezvényeken kereskedhessenek. A területen üzemelő egyik büfé vezetője, Baracsi Lajos - ő az, aki a rejtett kamerás felvételen szerepel - tavaly nem volt hajlandó pluszhozzájárulást fizetni, mondván: az ő büféjük nem "kitelepül" a fesztiválra, hanem állandó jelleggel a strandon üzemel.

Az Azfeszt szervezői az idén meg akartak egyezni Baracsi Lajossal és feleségével arról, hogy a fesztivál idejére kössenek szerződést. A sikertelen megegyezési kísérlet után Baracsi Lajos találkozóra hívta Veres Gábort. A beszélgetésről rejtett kamerás felvétel készült, ennek vágott változatát hozta nyilvánosságra a Hír TV és a Magyar Nemzet, úgy kommentálva a történteket, mintha a Veres fiúk megzsarolták volna a kereskedőt.

Mindenképpen meg akartunk egyezni a kereskedővel, a nyitvatartási jogát nem korlátozva - mondta Veres Gábor a Népszabadságnak. - Egyrészt azért, hogy a büfés a többiekhez hasonlóan fizessen hozzájárulást a rendezvény vendégeinek való árusítás jogáért. Másrészt tisztázni akartuk: a fesztivál szervezőinek felelősséget kell vállalniuk a résztvevők testi épségéért, így például a szerződött partnereink nem árulhatnak italt üvegpohárban és üvegpalackban, mert ezek veszélyesek lehetnek.

Arra a kérdésre, miszerint mire lehet vélni, hogy Veres Gábor a beszélgetésben "garantálja", hogy a kereskedőt "békén hagyják, ha fizet", a fiatalember azt válaszolta: ez egy összevágott felvétel, ő nem pontosan arra a kérdésre válaszolt, ami a felvételen hallható. - Hozzák nyilvánosságra a teljes beszélgetést, mert annak minden sorát vállalom - jelentette ki.

Baracsi Lajos a lapnak kijelentette: - Nem védelmi pénzről volt szó, a Veres fiúkat nem tartom gengsztereknek, maffiózóknak, de azt sérelmezem, hogy jó kapcsolatban vannak azzal, aki engem tavaly fojtogatott. Az igaz, hogy tavaly nem voltak ott, amikor mindez történt, de azóta is jóban vannak azzal az emberrel. (A konkurens büféssel - a szerk.)

Veres János pénzügyminiszter a Népszabadságnak azt mondta: nem engedhető meg, hogy egy politikust a családja felhasználásával sározzanak, gyalázzanak, ezért személyiségi jogok megsértése és rágalmazás miatt pert indít a felvételt nyilvánosságra hozó Hír TV és Magyar Nemzet ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Fedor Rita az ügyről elmondta: a rendőrök megnézték a felvételeket, és arra a következtetésre jutottak, hogy zsarolásra, önbíráskodásra, egyéb bűncselekményre utaló információkat nem tartalmaz, ezért az ügyben nem indítanak eljárást.

hirado.hu/Népszabadság

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jamaicánál jár a Dean hurrikán

Vasárnap elérte Jamaica partjait a Dean hurrikán. A viharos erejű szél fákat csavart ki, és… Tovább olvasom