Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Verebics Ibolya Győrben énekel

Három alkalommal is a közönség elé lép szülővárosában, Győrben a Stuttgartban élő Bartók- és Liszt-díjas operaénekes, Verebics Ibolya.
A magyarországihoz képest sváb földön jóval később kezdődött az iskolai szünidő, névnapját gyermekével együtt azonban már Győrött töltötte Verebics Ibolya. Stuttgartban is megmaradt győrinek, így amikor csak tud, hazalátogat szülővárosába. Ezúttal is az aktív pihenés mellett döntött,

augusztusban kétszer is a közönség elé lép szülővárosában.
Augusztus 13-án délután három órakor a győri bencés templomban csodálhatja meg a közönség Verebics Ibolyát, aki Cziráky László bencés tanár halálának huszonötödik évfordulóján ad emlékkoncertet. Három nappal később, augusztus 16-án este fél hatkor a Szent Rókus-napi búcsú alkalmából a győr-szigeti templomban énekel a művésznő. A dalest Mozart jegyében telik, felcsendülnek a c-moll mise, a Requiem és a Koronázási mise dallamai.
Psszel ismét hazalátogat Verebics Ibolya. Október 2-án, 17 órakor a Zichy-palotában ária- és dalestet ad, zongorán Gábor József kíséri, műsoron Bach, Händel, Mozart művei szerepelnek.
A művésznő 2006-os évét Mozartnak szenteli. Stuttgart, München, Herrenberg és a Boden-tó jelzik a fellépések állomásait. A sikerek mellett szomorúan említi Verebics Ibolya, hogy a napokban hunyt el egykori tanára, a világhírű Elisabeth Schwarzkopf, aki a győri származású operaénekesről azt mondta: „Aki Mozartot tud énekelni, az mindent tud.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit olvasott utoljára?

Tovább olvasom