Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Vének, Gönyű, Győrszentiván: a bűz

a régi, a felperes új

Sorra-másra csengenek a telefonok, ismét bűzzel árasztotta el a környéket az 1-es út mellett lévő ATEV Szolg. Kft. Újabb per van ellene kilátásban.
A nyugdíjas véneki Kisbakonyi János vállalta magára sokak nevében, hogy perre menjen az ATEV Szolg. Kft. ellen. Az állati termékek feldolgozása utáni mellékterméket komposztáló cég förtelmes bűzzel árasztja el a környéket – állította. Nem százak, ezrek tanúsították volna az állítás igazát: Gönyűn, Véneken, a szlovákiai, zömmel magyarok lakta Kolozsnémán, Győrszentiván kertvárosában... A bíróság azonban két lépésben elutasította a keresetet. A győri Szent István útig nem ért el az üzem szaga. A felperesnek szakértővel kellett volna bizonyítani az igazát. A négy-ötszázezer forintos szakértői díjra nem futotta a felperes nyugdíjából, fizethette persze a perköltséget.
Mert a bűz a régi, ismét megkeseríti a szolgáltatótársaság a környékbeliek életét, most a győri Civil Kontroll Egyesület, maga mellett tudva a zöld demokraták támogatását, készül beperelni a sokak életét megkeserítő céget. Mint az egyesület elnöke, Reuter György mondta, az eredeti felperesre, Kisbakonyi Jánosra is számítanak, hiszen belépett tagjaik közé. Talán akad egy szakértő a régióban, aki szintén odaáll a civilek mellé és barátságból adja a szükséges tanúsításokat. Mert a győri Civil Kontroll Egyesület bátorságnak nincs híján, ám alighanem gondja lenne, ha szakértőt kellene fogadnia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőséget gyártanak

Két megyei cég, a győri Pannon-Flax rt. és a rábapatonai Tutti kft. kapott idén „Magyar… Tovább olvasom