Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Vendégek Ilaváról

A Baross Gábor vasminiszter hamvait őrző mauzóleum a szlovákiai Ilava szomszédságában található. A hagyomány szerint, a jó kapcsolat ápolása érdekében a győri és az ilavai önkormányzat küldöttségei évente egy-egy alkalommal meglátogatják egymást.
A hét elején a szlovák delegáció járt a megyeszékhelyen a győri önkormányzat Baross Gábor Emléktársasága meghívására.
A Pavol Ciernik polgármester vezette 8 tagú küldöttséget dr. Schmidt Péter alpolgármester, a győri Baross Emléktársaság elnöke és tagjai: Bári Olga, Ferenczi Lajos, Szabady János fogadta. A megbeszélésen Vinglerné Baranyai Gyöngyi a civil szervezetekkel való kapcsolattartásról számolt be.
Pavol Ciernik a mauzóleumról szólva a győriek és a helyiek közös áldozatvállalását emelte ki, amint a vasminiszter hamvait és emlékeit őrző épület állagmegóvásáért együttműködtek. A vendégek megkoszorúzták a városháza első emeletén található Baross-szobrot, illetve a Baross úton elhelyezett reliefet, majd megtekintették a zsinagóga felújítási munkálatait Tóthné Papp Terézia kalauzolásában. Este a Győri Balett előadásában gyönyörködtek, a látogatás másnapján pedig Sopron és Fertőd nevezetességeit tekintették meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom