Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Végre megszabadulhatunk a cigarettától

Sokan nem tudják, hogy a rendszeres dohányzás nemcsak egy szenvedély, amely súlyosan károsítja az egészséget, hanem a dohányzás maga is betegség.
A nikotin, amit a dohányos szinte folyamatosan, átlagban napi 200 szippantással ad be magának, ugyanolyan függőséget eredményez, mint a kemény drogok. A többség ezért nem tud megszabadulni a cigarettától: ha megvonja magától, rosszul lesz, és hogy enyhítse a kellemetlen tüneteket, végül ismét rágyújt. Külső segítség nélkül mindössze minden harmincadik próbálkozás vezet sikerhez.

Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy a leszokás pusztán akaraterő kérdése, hiszen a nikotinfüggő ember gondolkodását, életritmusát tudat alatt az vezérli, mikor juthat hozzá a következő adag droghoz, a nikotinhoz. Eddig alig állt rendelkezésünkre igazából hatékony, a leszokást elősegítő módszer, amellyel a nikotin által fenntartott ördögi kört meg tudtuk volna szakítani.

Mára azonban már olyan, minden eddiginél hatékonyabb nikotinmentes tabletták segítik a leszokni vágyókat, amelyek orvosi felírást követően biztonsággal alkalmazhatóak, és megsokszorozzák a leszokás esélyét. Így már nem feltétlenül szükséges többé nikotinpótló készítményekkel mérget, nikotint bevinni a szervezetbe az elvonási tünetek csökkentésére, ugyanis a legújabban kifejlesztett nikotinmentes szer hatóanyaga az agyban lévő nikotinreceptorokhoz kapcsolódik, jelentősen csökkenti a füstölés utáni vágyat és enyhülnek a nikotin hiánya okozta elvonási tünetek is.

Ezáltal a dohányosnak nem, vagy sokkal kevésbé fog hiányozni, hogy rágyújtson. Ha pedig a leszokásban lévő mégis rágyújt, a gyógyszer megakadályozza, hogy az agyba jutó nikotin hatására az élvezetet kiváltó „örömanyag", a dopamin felszabaduljon, így a dohányzás által korábban kiváltott kellemes megelégedettségi érzés is csökkenni fog.

További információt az Egyensúly Alapítvány 06-30/229-9750-es információs telefonszámán kérhet a szenvedélyétől szabadulni vágyó dohányos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve Csongrád megye rendőrfőkapitánya Lukács János

Szeged - Törvényesen, szakszerűen, tisztességesen! Ezzel a jelszóval kezdte meg főkapitányi munkáját… Tovább olvasom