Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Véget ért a pünkösdi seregszemle

A kulturális programok szervezői a szokatlanul sok csapadékra, a kiállítók néhol már elfogadható üzletmenetre emlékezve hagyták el a III. Beledi Pünkösdi Fesztivál és Vásár helyszínét. Az esős hétvége többnyire otthon tartotta a beledieket és a szabadtéri kiállítókat.
A meglehetősen csapadékos hétvége ellenére is szépszámú kiállító jelent meg a hét végén rendezett III. Beledi Pünkösdi Fesztivál és Vásár rendezvényein. A közel nyolcvan cég és vállalkozás képviselői közül többen is megelégedésüknek adtak hangot a látogatók számát és vásárlási kedvét tekintve.
Tompáné Balogh Mária polgármester még pénteki megnyitójában emlékeztetett arra, hogy a település mindig is egyfajta vásári központ szerepét töltötte be, ezt a hagyományt folytatják a harmadik alkalommal megrendezett seregszemlével. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is hangsúlyozta: szűkebb régiónk nemcsak a megyeszékhelyből és a kisebb-nagyobb városokból áll, hanem szükséges odafigyelni a beledihez hasonló rendezvényekre is.
A fesztivál megnyitóján osztották ki a vásár díjait is. Nagydíjban a Kis-Rába Menti Takarékszövetkezet részesült, vásári díjat pedig a Beledi Betonáru Kft., a Kalász Kft. és a Gombás Autócentrum képviselői vehettek át. Minőségi díjat az Unioptik ZB Bt.-nek és a Halász Fürdőszobáknak ítéltek oda, termékdíjat pedig az Ablakvarázs Kft. és Horváth Péter kapott. A megyei közgyűlés díját a Renato Design, az iparkamara díját pedig az Árkádia Galéria Kft. kapta.
A csapadékos időjárás leginkább a művészeti és kulturális programok közönségét tartotta otthon, pedig a helyi, a szlovák és az erdélyi csoportok kitettek magukért a hét végén. A település vezetése az imelyi és ákosfalvi testvértelepülések lakóit tiszteletbeli belediekké fogadta. A néptánc- és népzenei bemutatókon kívül a könnyebb műfajok kedvelői is találhattak kedvükre valót, többek közt a kapuvári művészeti iskola táncosai és a vasárnapi mazsorettfelvonulás volt emlékezetes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz szanyi gól

Tovább olvasom