Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Vége a Pentium névnek?

Az Intel jövő évi terveivel kapcsolatban az igazi érdekességet a Pentium név várható eltűnése jelenti.
Mint ismert, az Intel jelenleg már folytatja 65 nanométeres lapkáinak termelését, amelyek között megtalálható a Yonah kódnévre hallgató új kétmagos mobilprocesszor, amely a jelenlegi Pentium M és Centrino platform lelkét adó 90 nanométeres Dothant váltja majd fel. A 12 éves múltra visszatekintő Pentium név leváltása a nem hivatalos információk szerint itt kezdődik meg, ugyanis a processzorok már Core márkanéven kerülnek forgalomba, pontosabban az egy aktív maggal rendelkezőek Core Solo, a kétmagosak Core Duo elnevezést kapnak.

A netszerte terjedő képek tanúsága szerint az Intel jelentős arculati módosításon megy keresztül. A logók újszerű designt kapnak az új nevek mellé, valamint az időtlen idők óta alsó indexben írt "e" betű is felemelkedik a többi betű közé. A logók, a betűk stílusa további finom átalakításon esnek majd át, érezhetően modernné, divatossá próbálva tenni azokat, de szavak helyett beszéljenek inkább a képek.

A Yonah márkanévváltása vetíti előre, hogy a jövő év közepe körül debütáló, merőben új, nagy teljesítményű, de energiahatékony mikroarchitektúrára épülő PC-processzorok már mind valamilyen Core név alatt fognak megjelenni. Azt azonban még nem tudni, hogy a pontos elnevezések, megkülönböztetések hogyan alakulnak majd. Ez azt jelenti, hogy 2007-ben valószínűleg eltűnik a Pentium az új számítógépekből, és a boltok polcairól -- 14 év tündöklés után. Az a Pentium név, amely meghatározó szerepet játszik abban, hogy az Intel márkáinak értékét ma 35,5 milliárd dollárra taksálja az InterBrand.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi verseny

A kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a Vörösmarty-napok… Tovább olvasom