Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Vége a Neo FM-nek? A Sláger pert nyert az ORTT ellen

Jogerősen pert nyert a Sláger Rádió az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen - közölte Jakus László, a Sláger Rádió pénzügyi igazgatója szerdán az MTI-vel.
Mint közleményében írta, a Fővárosi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a Fővárosi Bíróság (FB) januári ítéletét, amely  szerint az ORTT már be sem fogadhatta volna a Neo FM pályázatát,  ezért nem nyilváníthatta volna nyertessé, és nem is köthetett volna  a céggel műsorszolgáltatási szerződést sem.  

A Sláger Rádió "elvárja" az ORTT-től, hogy a jogerős ítéletben  foglaltaknak tegyen eleget, azaz haladéktalanul mondja fel a Neo FM  műsorszolgáltatási szerződését, és hozzon jogszerű döntést az  országos rádiós frekvenciapályázatok ügyében. "Ennek eredménye a  Sláger Rádió meggyőződése szerint csak az lehet, hogy a Sláger Rádió  visszakapja frekvenciáját" - írta a pénzügyi igazgató.  

Mint írta, "minden további halogatás napról napra növeli azt a  kárt, amit az ORTT törvénytelen döntésével a Sláger Rádiónak  okozott".   

"Az Országgyűlés meghosszabbított ülésszaka lehetőséget biztosít  arra, hogy a Parlament megválassza az ORTT hiányzó tagjait, és így a  választások óta működésképtelen testület ismét felálljon, és eleget  tegyen a jogerős bírósági döntésnek" - szögezte le. Hozzátette: a  Sláger Rádió készen áll arra, hogy pályázatának törvényes elbírálása  esetén azonnal megkezdje műsorszolgáltatását.  

A Fővárosi Bíróság január 19-én hirdetett határozatot a Sláger  Rádió kontra ORTT, FM1 perben. A szóbeli indoklás szerint az ORTT  jogellenesen fogadta be azt a frekvenciapályázatot, amelynek  eredményeként az FM1 konzorciummal kötöttek műsorszolgáltatási  szerződést. A bíróság szerint jogellenes volt, hogy az ORTT nem  zárta ki alaki érvénytelenség miatt az FM1-t, hanem pályázatát  érdemben elbírálta, és vele szerződést kötött.   

Az FB ugyanakkor az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó  kérelemnek nem adott helyt.   

A vitatott pályáztatás során az addig a Sláger által használt  frekvenciát a Neo FM koncepciójával pályázó FM1 Konzorcium, míg a  Danubius hullámsávjának használati jogát az Advenio Zrt. által  működtetett Class FM nyerte el a következő hét évre.   

Néhány nappal korábban, január 5-én hasonló, nem jogerős döntést  hozott az FB a Danubius Rádió kontra ORTT, Advenio perben. Az FB  szóbeli indoklása annyiban helyt adott a felperes érvelésének, hogy  a pályázat alaki érvénytelensége - a pályázó tulajdonosi szerkezete  - miatt jogsértő volt, hogy az ORTT nem zárta ki az Advenio  pályázatát, hanem elbírálta, nyertesnek hirdette ki, és szerződést  kötött vele.  

Az ORTT tavaly október 28-án a Fidesz, a KDNP és az MSZP által  delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió  műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést  egyhangúlag hozták meg. A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67  százalékát elérő - 2009. november 18-áig a Danubius Rádió által  használt - jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos  lefedettséget biztosító, a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot  pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.   

A frekvenciadöntés másnapján - november 30-i hatállyal -  lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke. 

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. balazsmail 2010. július 19. 09:27
  „Az érdekes, hogy sokan mennyire szidják pl. a Bumerángot, ahhoz képest mindenki tudja miről beszélnek a műsorban. Akkor hogy is van ez? Szánalmas. Miindek hallgatni, ha nem tetszik...????”
 • 24. gjozsi88 2010. július 17. 18:24
  „háté!
  A Sláger rádió kereskedelmi média volt és mint ilyen a piacról élt!
  A legkevesebb állami pénzhez jutott, inkább befizetője volt az államnak!”
 • 23. gjozsi88 2010. július 17. 18:22
  „BsBe!
  Tudod mi következik ebből?
  Az hogy a sláger rádió nem kevés kártérítésre perelheti be az ORTT-t azaz a tulajdonosát a Magyar Államot!
  Mindannyiunk pénzét fizetjük ki a Fideszes Szalay Annamária által aláirt frekvencia szerződésnek!”
 • 22. pisti83 2010. július 17. 16:50
  „Kedves sharapova2008
  "Ezekből a törvénysértésekből is kitűnik:MAGYARORSZÁG- NEM JOGÁLLAM!" Tudod, hogy ezt hallod folyamatosan a Jobbik gyűlésein, de ha Magyarosság nem lenne Jogállam, Te sem írhatnál ilyen hülyeségeket a kisalfold.hu-n.”
 • 21. BsBe 2010. július 16. 06:19
  „Csak én nem értem? "indoklás szerint az ORTT jogellenesen fogadta be azt a frekvenciapályázatot, amelynek eredményeként az FM1 konzorciummal kötöttek műsor szolgáltatási szerződést. A bíróság szerint jogellenes volt, hogy az ORTT nem zárta ki alaki érvénytelenség miatt az FM1-t" de "Az FB ugyanakkor az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kérelemnek nem adott helyt."
  azaz nem volt törvényes, de ettől még minden maradhat úgy ahogy van, a törvénytelen állapotot nem kell megszüntetni?
  Értetlenségem független attól, hogy adót sem hiányoltam, az elmúlt időszakban, mert sem eddig, sem ezt követően nem hallgattam. Csak nem értem.....”
 • 20. sharapova2008 2010. július 16. 05:08
  „Nincs vége a NeoFM-nek,nem kell begyulladni:Magyarország- NEM JOGÁLLAM!”
 • 19. Susukaaa 2010. július 15. 20:26
  „18. Te el vagy tájolva. Épp ők mondják a frankót, nem a leutánzott másik két ember a másik rádión!”
 • 18. sharapova2008 2010. július 14. 21:24
  „Nem akármilyen elégtétel lesz,ha ezt a két dilettáns senkiházit,Borost és Bochkort végre eltüntetik a magyar médiából:gusztustalan,idióta pofázásaiknak nagy szerepük van a fiatalság ízlésrontásában!”
 • 17. háté 2010. július 14. 19:48
  „"Ennek eredménye a Sláger Rádió meggyőződése szerint csak az lehet, hogy a Sláger Rádió visszakapja frekvenciáját" - írta a pénzügyi igazgató.

  Ez csak egy játékát elvesztett, a mi adónkból eltengődő ig. véleménye, aki kénytelen valami munka után nézni!

  A Legfelsőbb Bírósághoz fordul az ORTT Sláger- és Danubius-ügyben

  Az ORTT felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz abban a kérdésben, amelyben a bíróság a Danubius és a Sláger Rádió egyetlen kereseti kérelmének helyt adott, megállapítva, hogy az ORTT jogellenesen járt el akkor, amikor az alaki vizsgálat során nem utasították vissza az Advenio Zrt. és az FM1 Zrt. pályázatát.”
 • 16. RickCartman 2010. július 14. 19:07
  „borosbocskor most voltak potyanyaraláson a "kisorsolt" hallgatókkal, egy fél ország izgult, kik lesznek azok (ne feledjétek, a reklámjuk szerint 3 millióan hallgatják őket), most milyen kiszúrás már szegényeknek, közözgethetik az antennára szalagot, és sírhatnak a "jogállam" miatt - na, ehhez is vastag arcbőr kell, és gumigerinc...”
 • 15. Dwatson 2010. július 14. 18:35
  „Tisztelt Sundance !
  Ez nagyon tetszik!”
 • 14. Dwatson 2010. július 14. 18:32
  „Itt mindegy hogy mi az adó neve,ugyanaz az ostoba műsor fog menni mint eddig,amit néha kénytelen vagyok ostoba emberek miatt hallgatni,csak a pénz folyik be más zsebébe.”
 • 13. Sundance 2010. július 14. 18:07
  „Annyira látom már hogy Bochkor most pedig a Slágert fogja 2 hónapig szidni + magát sajnáltatni + kis antenna-szalagokat kötözteni a hallagtókkal a NEO megmentéséért, satöbbi :D :D :D :D”
 • 12. makacs 2010. július 14. 17:39
  „A kártérítést fizessék a pártok delegáltjai, hisz ők bundázták meg az egészet, egymással karöltve. Törvényt sértettek, miközben ezért fizetést is kaptak . Ez normális országban dutyi. Ha nem meri őket senki becsukni, majd viszem én a lakatot.”
 • 11. sharapova2008 2010. július 14. 17:25
  „Ezekből a törvénysértésekből is kitűnik:MAGYARORSZÁG- NEM JOGÁLLAM!”
 • 10. tódi 2010. július 14. 17:22
  „A kártérítést az fizesse aki , a kárt okozta .
  Meg kell keresni a felelőst .

  Amúgy nekem közömbös , nem hallgatom egyiket sem.”
 • 9. pancser 2010. július 14. 15:59
  „Itt az számított ki kinek a kölyke. Aztán kiderül a végén, hogy nem lehet másképpen csinálni, mint ahogy a Sláger csinálta. Korrekt szövegekre, tudományos értekezésekre, klasszikus zenére kevesen kiváncsiak. Akkor meg minek kellett ez a bohóckodás? Ha belegondolok, hogy a nyertesek egyes tulajdonosai mi mindennel foglakoznak és kiket támogatnak felfordul a gyomrom.”
 • 8. zoli78 2010. július 14. 15:44
  „Vicc ez az ország! A kártérítést, amely szerény véleményem szerint óriási pénzösszeg lesz... a "birka" adófizetők/jómagammal is ide sorolom/ pénzéből kifizetik és ennyi. Aki pedig befogadta a NEO FM pályázatát borítékostul az pedig boldogan él míg....”
 • 7. pistika 2010. július 14. 15:18
  „elég lesz a logót visszaírni, más különbség úgysincs”
 • 6. miracle 2010. július 14. 15:17
  „Most akkor fél évig arra lesünk, hogy végre legyen ORTT és legyen, aki felmond (ha egyáltalán)?
  Minek kell felmondani egy érvénytelen szerződést? Jogerősen semmis és kész, a főkapcsolót a technikus nyomban kinyomhatta volna már.”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábelnetre cseréljük az ADSL-t

Májusban csökkent az ADSL előfizetők száma, a kábelmodemeseké viszont nőtt, így már 1,829 millió a szélessávú előfizetők száma Magyarországon. Tovább olvasom