Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Védegylet: folytatódjon a Deák tér felújítása

Teljesen irreális azt kérni, hogy állítsák le a Deák tér felújítását, a Koronázó-dombra tervezett kilátó kivitelezési eljárását azonban fel kell függeszteni – hangzott el a védegylet tegnapi sajtótájékoztatóján.
– Véleményünk szerint elhibázott döntés a soproni Koronázó-dombra megépíteni a tervezett közel harmincméteres kilátót – jelentette ki Vadon László, a védegylet elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón. – Ráadásul úgy indult el a közbeszerzési eljárás, hogy erről nem kérdezték meg a helybélieket. Valóban szükség van az érintett terület rehabilitációjára, de ez ne úgy történjen meg, hogy a például a Tűztoronynak konkurenciát jelentő kilátót építenek ide. Véleményünk szerint egy terasz felelne meg leginkább a turisztikai céloknak.
A védegylet tegnapi sajtótájékoztatóján a Deák tér is téma volt. Németh Árpád elnökségi tag kiemelte, irreális kérés, hogy állítsák le a felújítást. – Egy ilyen lépés aláásná Sopron szavahihetőségét, és veszélybe sodorná a többi uniós pályázat eredményességét – tette hozzá. – Arra viszont ügyelnünk kell, hogy az elkészült létesítményeket, parkokat megfelelően gondozzák majd. A mentőállomás és a környező területek rehabilitációjának megkezdése előtt, tehát már most meg kell kezdeni az egyeztetést és a polgárok véleményének megkérdezését. Nem várhatjuk meg a jogerős építési engedélyeket, mert akkor már nehezen lehet változtatni a terveken – zárta Németh Árpád.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom