Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Vb Sport Klub nélkül Nyúli állomás sok gazzal Lomtalanítás pünkösdkor Ady utca: árok betemetve

Bercsényi úr! Elgondolkodott már azon, milyen könnyű helyzetben van cége, a VidaNet Rt., hogy Győrben nincs konkuren-

ciája?! A megye számos kistelepülésén fogható a Sport Klub. Nekik megéri, önöknek nem?

A szolgáltató társaság első embere elmondta, nyilvánvalóan a közelgő, héten kezdődő labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban keresték meg a kérdéssel. Arra nem tud válaszolni, hogy annak a bizonyos „számos kistelepülésnek” miért éri meg, hogyan éri meg. A VidaNet mérlegelt, mint ahogy minden üzletben, vállalkozásban mérlegelnek, s ezután döntött úgy, hogy megkérdezi előfizetőit, óhajtják-e, hogy a Sport Klub bekerüljön valamelyik csomagba. Az előfizetők többségének véleménye alapján döntött úgy a cég, ahogy döntött. Nem fért be ez az újabb csatorna. Tíz mérkőzésért kellett volna beszorítani. A világbajnokság egy hónapig tart, tíz mérkőzésről lett volna szó. És a vb után hogyan vélekedne az SMS-ező a megdrágított előfizetés miatt?
Szeretném megkérdezni a nyúli illetékeseket, hogy az állomás környékén a gaz mikor lesz lekaszálva?
Soós Lajos, a Győrhöz közeli nagy település polgármestere ugyanezt kérdezné, amiből az is kitűnik, hogy az állomás környékének rendbetétele nem a község feladatkörébe tartozik. Ha így lenne, közölték Nyúlon, nem úgy nézne ki, hogy a nyúliaknak is szégyenkezniük kell miatta. Az állomás a MÁV-ra tartozik, az ő feladatuk a környék rendbetétele, a gaz lekaszálása. A nyúliak azért is szégyenkeznek, mert az állomás épületének ablakai sorra kiverve, vakon néznek a világba. Szégyellheti magát mindezekért, akire tartozik, közölték a községben.
Gratulálok annak az észlénynek, aki pünkösdhétfőre szervezte a lomtalanítást Rábapatonán. Pünkösdkor szeméthegyek éktelenkedtek az utcákon, lomisok hada lepte el a falut, felfordulás, zörgés, dübörgés volt az úr.
Kovács László, Rábapatona polgármestere azt közölte, időben küldték lomtalanítást kérő levelüket a kommunális szolgáltatóhoz, a társaság azonban csak mostanra tudta elvállalni. A Komszolnál hétfőn is dolgoztak, így tudták besorolni a rábapatonai munkát. A község elöljárói azonban mindenképpen azt szerették volna, hogy a búcsú előtt megtörténjen a lomtalanítás, s ahogy Kovács László fogalmazott, elérendő, hogy mindenféle hulladékot ne a határba hordjanak ki az emberek. Arról nem a község és nem is a szolgáltató tehet, hogy a másodnyersanyagok összegyűjtéséből élők azt csinálták, amit csináltak. Valószínű, közölték Rábapatonán, ugyanez történt máshol, például Győrben is. A gyűjtőembereket viszont lehetetlen megrendszabályozni.
Lapunk múlt hét szerdai számában közöltük azt az olvasói észrevételt, amely szerint az ikrényi Ady utcában hosszú ideje a járművek lengéscsillapítóit tönkretevő mesterséges árok éktelenkedik az aszfalton. Az utcában kábelt fektettek, s annak nyomán maradt ott az alkalmi árok. Az önkormányzat akkor az észrevételre közölte, sürgeti a kábelfektetőket az út helyreállítására, ugyanis így vállalták annak idején a munka elvégzését. Nos, írásunk megjelenése napján intézkedett, aki intézkedett. Az Ady utca lakói azonban azt továbbra sem fogadják el, hogy kamionok hajtanak be és parkolnak az utcájukban. Valamikor az utca elején volt súlykorlátozó tábla, ám időközben eltűnt. Most valóban óriáskocsik hajtanak be és parkolnak ott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz szanyi gól

Tovább olvasom