Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Városrét: a beruházó változtatna

Épp csak elkezdődött a Városrét építése, máris híreket hallani arról: az Engel Group változtatni kíván az eredeti terveken.
„ Markológép jelent meg a győri Rába-gyár egykori Budai úti, törzsgyári telepének helyén, és alapásásba fogott. A mozzanat akár történelminek is nevezhető, hiszen ezzel hivatalosan is megkezdődött a megyeszékhely új városnegyede, Városrét építése" – írtuk május 31-i számunkban. Ugyanebben a cikkben Erdős Ildikó, a beruházó Engel Group magyarországi marketingvezetője elmondta: elsőként az Amarillisz-ház valósul meg, amely az egykori kettes porta helyén áll majd. Ezt eredetileg 87 lakásosra tervezték, de a vásárlói igényeknek megfelelve néhányat összenyitottak, így végül 81 új otthon lesz az épületben.
A munkák tehát alig egy hónapja kezdődtek el, de máris változásokról hallani.

A Kisalföld úgy értesült – amit aztán a győri építéshatósági irodán is megerősítettek –, hogy a beruházó változtatni kíván az eredeti terveken. Az engedélyt ugyanis arra kapták, hogy a már említett Amarillisz-ház alá kétszintes, 93 autó parkolását biztosító mélygarázst építsenek. Az Engel Group viszont ennek a felét szeretné csak megvalósítani, 41 helyes, egyszintes garázst.

Úgy tudjuk, a talajvízre és az extraköltségekre hivatkoztak a városvezetésnél, de ahhoz, hogy változtatni tudjanak, az építési engedélyen is módosítani kell. Megkérdeztük a szakembert, hogy ez meddig tarthat: a válasz az volt, átlagos esetben, ha nem kell külön szakhatósági véleményt kérni, akkor egy-két hónapig. Egyébként tovább is elhúzódhat.

Az első ház alapozását jelenleg is végzik, az biztos, hogy most még olyan mélységbe kell leásni, amelyre az eredeti engedély szól, tehát két szintig. A szerződésben azt is kikötötték, hogy bármennyi is lesz a mélygarázs parkolóinak száma, a lakók részére 500 méteren belül biztosítani kell parkolási lehetőséget. A hogyanra az volt az Engel Group válasza: „...Minden épületnek önálló fedett teremgarázsa lesz, ezeket kiegészítik a hagyományos felszíni parkolási lehetőségek a lakóépületek közvetlen közelében." Erdős Ildikó is megerősítette a tervmódosítás szándékát, de mint írta: „Jelenleg a menet közben felmerült új szempontok összegzése zajlik." Hozzátette viszont: „Milliárdos nagyságrendű ingatlanberuházásoknál nem ritka, hogy kisebb módosításokra is sor kerül a tervek megvalósítása során." Ezt a mostanit is nyilván ide sorolja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzati törvény módosítása

Történelmi pillanatnak nevezte a mostani időszakot Lamperth Mónika önkormányzati és… Tovább olvasom