Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Változik a mosonmagyaróvári fogászati ügyelet

Ezentúl csupán hétvégente és munkaszüneti napokon lesz fogászati ügyelet Mosonmagyaróváron. Ám ekkor is csupán napi kétszer két órát ügyelnek az orvosok, máskor telefonon lehet tanácsot kérni tőlük.
A mosonmagyaróvári önkormányzat májusi ülésén hozott határozatában vállalta, hogy júliustól a fogászati ügyeleti ellátást tovább működteti változatlan formában. Ezután a vállalkozó fogorvosok levélben keresték meg az önkormányzatot, hogy az elmúlt fél év statisztikai adatai alapján nem tartják indokoltnak a hét közbeni ügyeleti ellátást. Jelezték továbbá, hogy a községi fogorvosok érdektelensége miatt nem kívánják ezután a környező települések lakosságát ellátni (Kisalföld, 2006. június 14.).
Az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén foglalkozott a kérdéssel. A tanácskozáson Szentkuti Károly alpolgármester elmondta: a fogorvosok tájékoztatója alapján indokoltnak látszik a hét közbeni ügyelet megszüntetése. A községi ügyeleti ellátás szervezése nem a mosonmagyaróvári önkormányzat feladata, de a város polgármestere vállalta, hogy közreműködik az egyeztető tárgyalás megszervezésében.
A tanácskozáson több képviselő is kritizálta a fogorvosok érvelését. Szerintük elfogadhatatlan a fogorvosok hozzáállása a kérdéshez, és ez az átszervezés egyenlő az ellátás megszűnésével. Néhány városatya azt javasolta: a háziorvosi ügyelethez hasonlóan kellene megoldani a fogorvosok kérdését is.
A fogorvosok szakmai indokait és a hatályos jogszabályokat figyelembe véve döntött végül a testület arról, hogy július 1-jétől az év végéig az ügyeleti ellátás kizárólag munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon, valamint ünnepnapokon reggel 8-tól délelőtt 10 óráig és délután 6-tól este 8 óráig a rendelőben, majd folyamatos elérhetőség biztosításával működik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom