Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Válságadó: benyújtotta a Fidesz a törvényt

Benyújtotta a Fidesz az újabb válságadókról szóló törvényt; a Rogán Antal és Lázár János jegyezte önálló képviselői indítvány péntek éjjel került fel az Országgyűlés honlapjára.
A törvényjavaslat szerint a bolti kiskereskedelmi tevékenységet végző cégeknek az adóalap 500 millió forintot meghaladó része után kell fizetniük. Az adóalap 500 millió forintot meghaladó, de 30 milliárd forintot meg nem haladó része után 0,1 százalék, az adóalap 30 milliárd forintot meghaladó, de 100 milliárd forintot meg nem haladó része után 0,4 százalék, az adóalap 100 milliárd forintot meghaladó része után 2,5 százalék az adó mértéke.

A távközlési tevékenységet végző társaságoknak az adóalap 500 millió forintot meg nem haladó része után 2 százalék, az adóalap 500 millió forintot meghaladó, de 5 milliárd forintot meg nem haladó része után 4 százalék, az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó része után 6,5 százalék adót kell fizetniük. Az energiaellátó cégek esetén az adóalap 1,05 százaléka az adó mértéke. A törvényjavaslat szerint adóalany az, aki 2010. október 1-jén vagy azt követően bolti kiskereskedelmi tevékenységet, távközlési tevékenységet, illetve energiaellátó vállalkozási tevékenységet végez.

A 2010. évi adóalap a 2009. évi nettó árbevétel, a naptári évtől eltérő üzleti évet választó adóalany esetében a 2010. évi adó alapja a 2010. december 20-ig beszámolóval lezárt utolsó üzleti évben elért nettó árbevétel. Az adóalanyoknak a 2010. évi adót 2010. december 20-ig kell megállapítaniuk, bevallaniuk és megfizetniük. A törvény a kihirdetését követő 45. napon lép hatályba és 2013 január 1-jén hatályát veszti azzal, hogy az adóalanyoknak a 2012. adóévre vonatkozó adómegállapítási, adóbevallási, adó- és adóelőlegfizetési kötelezettségeiket a 2012. december 31-én hatályos szabályok alapján kell teljesíteniük.

Orbán Viktor kormányfő szerdán jelentette be, hogy további válságadókat kíván bevezetni a kormány, amelyet a távközlési, illetve telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek be a költségvetésbe. A kormányfő bejelentette: három éven keresztül fizetik be a válságadót a megnevezett szektorok, már 2010-ben is. A távközlési, illetve telekommunikációs szektor 2010-2012 között évi 61 milliárd forintot, az energetikai szektor évente 70 milliárdot, a kereskedelmi áruházláncok 30 milliárdot fizetnek be. A költségvetés helyzetét ebben az évben a most bejelentett válságadók 161 milliárd forinttal javítják, amely hozzáadódik a pénzügyi szektor által befizetendő 200 milliárd forinthoz.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. fortuna54 2010. október 17. 20:02
  „meir,a 45-ös irásodban irtad,hogy megjósoltad.Gondolom a korodtol fogva,kissé feledékeny lettél,de ez bocsánatos bün.Már azt is tudhatnád,hogy én sem M.országbol irogatok.Hát ki a fene akart titteket.süket dumával elaltatni?Már rémeket is látsz?Ajánlom pihenj egy darabig,ne eröltesd magad.”
 • 50. meir 2010. október 17. 18:37
  „48-as!!
  ahhoz NEM kell josolgatni!!
  csak hat innet,kulfoldrol lehetseges hogy vilagosabban latni mi varhato ott!!minket ugyanis nem tudott -(OV)- suket dumajaval "elaltatni"!!
  ti viszont ott kozel a "tuzhoz" nap mint nap kaptatok-kapjatok a hulyitest!!”
 • 49. Stickers 2010. október 17. 16:21
  „én abban reménykedem, hogy Brüsszel keményen odavág hazánknak, ha a 3500 mrd forintos vagyont az állam el akarja lopni a pénztárakból. Ma reggeli hírekben kifejtették, hogy ez a nem titkolt cél. Az összes magántagot visszarúgdosni az államba, az összes pénzt visszaforgatni, és búcsút inthetünk a jövőnek.”
 • 48. fortuna54 2010. október 17. 13:08
  „45-ös meir.Miaz,te néha jósolgatsz?”
 • 47. fortuna54 2010. október 17. 13:02
  „26-os patriót.Hát én is kiváncsi lennék kire adta szavazatát,ez a bölcs szocdem.”
 • 46. Boli 2010. október 17. 12:52
  „http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=140012&is=1 Ezek is "rohadt komcsik"...mi?? Nem a "fideszdroid" agyamentek azok? Rövidesen a narancs tök VÖRÖS lesz elvtársak!”
 • 45. meir 2010. október 17. 12:33
  „44-es!
  Na kerem!!Akkor 2006-ban kellett volna jobban odafigyelni az OV igeretekre!!
  megis megszavaztatok!!!
  vessetek magatokra kovet!!!
  nagyon megszivjatok vele!!-ezt mar akkoriban megjosoltam elore hogy igy lesz ma!!
  lehurrogtak,stb-stb!!”
 • 44. Stickers 2010. október 17. 10:47
  „2010-ben inverz módon nyert a kormány ... 2006-ban gyűlöletkampány jellemezte a fidesz stratégiáját, a mocsok, a szenny, a fröcsögés csak úgy sütött le a tv hirdetésekből, a plakátokból. Több millió adófizető pénze uszott el egy teljes gyűlöletkampányra. Elbuktak. Most amögé rejtőztek, hogy felhergelték a népet, kimosva magukat a teljes felelősség alól, felhergelték azokat, akiket fel lehetett és anélkül, hogy bármi konkrétumot mondtak volna beküldték az embereket a sűrűjébe.

  Egyszerű katonai lépés a régi sötét középkorból. Hergeld fel a parasztokat és meglesz a gyalogságod, küldd be őket a harcmezőbe, hadd írtsa az ellent, majd én hátulról íjászokkal és ágyukkal beledörrentgetek a csatamezőbe, így kiírtom az ellenfelet és a parasztokat is, hogy ne tudjanak számonkérni, ha netán olyan döntést hozok, amivel megkeserítem az életüket. Ez a taktika. Megválasztották szép szavak hallatán a fideszt túlnyomó többséggel, anélkül, hogy tudta volna bárki, mi is vár rá. Most, hogy komplett a hatalom, mint a rákos daganat belette magát az országba beteges hatalmi vágyuk, és jönnek elő valódi célzatukkal, ami nem más, mint a dolgozó ember még jobban való megsarcolása, életek tönkretétele, újbóli államosítások és központi felügyeletek, padlássöprögetések előkészülete. Ne csodálkozzon senki, hogy orbán beszédét miért hasonlítják 1939-es Hitler féle beszédhez. Stílusra és mondandóra ugyanaz, és mi lett a vége? Hitler vérbe borította Németországot, emberek ezrei haltak meg, váltak nyomorékká, földönfutóvá, és itt mi vár ránk?”
 • 43. Stickers 2010. október 17. 10:40
  „Patriot, a jellemtelenséget és az, hogy érvek, tények helyett a sértegetés az egyetlen, amivel érvényesülni tudsz a te és azok szégyenfoltjai, akik hozzád tartoznak. Már megbocsáss, de neked sem jogod sem lehetőséged nincs mások szájával beszélni, mivel bármennyire is okosnak képzeled magad, sajnos sose fogod tudni azt, hogy ki mire gondol. Elég hallani a tömegközlekedéseken főleg reggel, mikor az emberek munkába mennek, vagy reggel a vonatokon, hogy az emberek hogyan adnak hangot csalódottságuknak. Ha te nem hiszed el a valóságot, lelked rajta, mert eszem ágában sincs meggyőzni. A fanatikusnak meg kell hagyni játékszerét, hogy ne gyakoroljon bomlasztó hatást a társadalomra.

  Nem vagdalódni kellene, hanem alátámasztani azt, amiről hadolválsz. Mindaddig, amíg erre képtelen vagy, nem vagy sajnos több azoknál, akik az utcán tombolták ki elfojtott indulataikat, tettek kárt több ártatlan ember vagyoni tulajdonában, valamint a köztulajdonban, amit megúsztak ártatlanul. Ha ennyire nem férsz a bőrödbe, akkor javaslom az újpest - eto és újpest - fradi meccseket, ott kitombolhatod magad.”
 • 42. janika 2010. október 17. 05:52
  „MolnarErik válasz | megnéz 2010.10.14 23:10:46 (C) (2095)
  "Felháborítónak nevezte azt is, hogy a munkáltatótól az államkincstárhoz kerülő magánnyugdíj-pénztári tagdíjat gyakorta többhavi késedelemmel utalja tovább a pénztárnak az államkincstár. Márpedig egy dolog biztos: a nyugdíjpénztár számlájára át nem utalt pénz nyereséget nem hoz - szögezte le.

  "Jól látszik, hogy a Bajnai-kormány ugyanúgy trükközik, mint a Gyurcsány-kormány" - összegezte álláspontját a fideszes képviselő."
  http://fidesz.hu/index.php?Cikk=137184
  Ki az a "MOLNÁR ERIK" Csak nem az Orbán kormány újabb szóvivője? Vagy a FIDESZ jövendő kivágottja?”
 • 41. duc_de_Orbieu 2010. október 17. 04:25
  „moderálva off”
 • 40. Madarász 2010. október 16. 22:48
  „Patriot!

  Még egy-két népnyúzó, átgondolatlan, elfuserált törvény és neked is arcodra fagy a mosoly, főleg ha már a péztárcádon is érzed. Hacsak nem havi kétmillit keresel...

  Egyébként én úgy voltam vele mindkét választásnál, hogy nekem mindegy ki győz, csak ne a fidesz.
  Ha etikátlanul ezeket a tervezeteket nem a helyhatósági választások után hozzák nyilvánosságra, akkor valósínűleg nem, vagy nem ekkora töbséggel nyertek volna.”
 • 39. knifemaster 2010. október 16. 22:22
  „Na ha már jók leköpködtétek egymást okkor olvassatok,gondolkodjatok!

  2. JEGYZŐKÖNYV

  Gazdasági háborúk - a zsidó fölény alapja. Névleges kormány és "titkos tanácsadók". A bomlasztó tanok sikerei. Alkalmazkodókészség a politikában. A sajtó szerepe. Az arany ára és a zsidó áldozat értéke.

  Elengedhetetlen céljaink elérésében, hogy a háborúk lehetőleg ne eredményezzenek területi nyereségeket: ilyen módon a háború ki fogja kezdeni a gazdasági alapokat, amikor is a nemzeteknek érezniük kell majd felsőbbségünket. Ez a helyzet mindkét hadviselő felet kiszolgáltatja az egész földre kiterjedő nemzetközi kapcsolatainknak; ezeknek pedig milliónyi szemük van és mentesek mindenféle korlátozástól. A mi nemzetközi jogaink azután el fogják törölni a nemzeti jogokat és éppúgy uralkodni fognak a nemzetek felett, ahogy az államok magánjoga szabályozza az alattvalók egymás közötti kapcsolatait.
  Azok a tisztviselők, akiket - a szolgai engedelmességre való alkalmasságuk szigorú tekintetbevételével - a közösségből ki fogunk választani, nem lesznek a kormányzás művészetében gyakorlott személyek és ezért sakkjátékunkban könnyen válnak majd parasztokká művelt és tehetséges emberek kezében, akik az ő tanácsadóik lesznek, szakértők, akiket kora ifjúságuktól kezdve arra képeztek ki és neveltek fel, hogy irányítsák az egész világ ügyeit. Amint önök jól tudják, ezek a közülünk való szakemberek, hogy alkalmassá váljanak a kormányzásra, a politikai terveink végrehajtásához szükséges ismereteket a történelem tanulságaiból és a jelen eseményeinek megfigyeléséből szűrik le. A gójokat nem az előítélet-mentes történelmi megfigyelések gyakorlati alkalmazása vezérli, hanem elméleti mérlegelések, melyek nincsenek kritikai tekintettel az őket követő eseményekre. Ezért nem is kell ezeket a gójokat számításba vennünk - hadd szórakozzanak, amíg órájuk nem üt, hadd éljenek a szórakoztató időtöltés új változatainak reményében, vagy a visszaemlékezésből mindarra, amit élveztek. Hadd tekintsék a legfontosabb dolognak azt a játékot, amelyre vonatkozólag rávettük őket, hogy azt fogadják el, mint a tudomány követelményét. Ennek a ténynek: szem előtt tartásával keltettünk sajtónk segítségével állandóan vak bizalmat ezek iránt az elméletek iránt. A gójok intellektueljei kérkedni fognak tudásukkal s a tudományból nyert ismereteket azok minden logikai igazolása nélkül - igyekezni fognak a gyakorlatban alkalmazni. Márpedig ezeket az ismereteket a mi ügynökeink ravaszul úgy állították össze, hogy a gójok gondolkozását abba az irányba tereljék, amely számunkra kívánatos.
  Egy pillanatra se higgyék, hogy ezek a megállapítások csak üres szavak; gondoljanak azokra a sikerekre, amelyeket Darwin, Marx, Nietzsche tanításainak rendeztünk. Nekünk zsidóknak minden tekintetben világosan fel kell ismernünk, hogy ezek az irányzatok milyen bomlasztást vittek véghez a gójok fejében. Elengedhetetlen számunkra, hogy alkalmazkodjunk a nemzetek gondolkodásmódjához, jelleméhez és törekvéseihez, nehogy hibákat kövessünk el politikai téren és a közigazgatási ügyek irányításában. Rendszerünk gépezetének alkatrészeit úgy kell elrendezni, hogy az megfeleljen ama népek vérmérsékletének, melyekkel utunkon találkozunk. Rendszerünk nem fog diadalmaskodni, ha annak gyakorlati alkalmazását nem alapozzuk a múlt tanulságainak összességére, figyelemmel a jelen követelményeire.
  A mai államok kezében van egy hatalmas erő, amely irányítja a nép gondolkozását: ez a sajtó. A sajtónak az a feladata, hogy rámutasson elengedhetetlennek hitt követelményekre, hangot adjon a nép panaszainak, kifejezést adjon az elégedetlenségnek, s előidézzen elégedetlenséget. A sajtóban megtestesül a szólásszabadság diadala. A gójok államai azonban nem tudták, hogyan használják fel ezt az erőt, s így a mi kezünkbe hullott. A sajtó révén szereztük meg a hatalmat arra, hogy befolyásunkat érvényesítsük, miközben mi magunk a háttérben maradtunk. A sajtónak köszönhető, hogy kezünkbe kaparintottuk az aranyat, bár tengernyi vér és könny árán jutottunk hozzá. De kifizetődött számunkra, noha sokakat kellett feláldoznunk népünkből. Isten szemében minden egyes áldozat a mi oldalunkon felér ezer gójjal.”
 • 38. kisem 2010. október 16. 21:53
  „Az azért szomorú, hogy a legelső bejegyzés lényege senkit nem ragadott meg.
  Már ami a véghezvitel módját illeti.
  Hajdan volt háromhetenkénti országgyűlési ülés, most ugyan van -egyelőre- hetente, de a lényegi, a sokakat érzékenyen érintő kérdések mindenféle bizottságosdi, meg partneri egyeztetés nélkül dőlnek el. Immár sorozatosan.
  Írtam, a Fidesz ebben verhetetlen. Bár azt nem hinném, hogy az állítólagos kétharmados felhatalmazás erre a módszerre vonatkozna. Erre biztosan nem!”
 • 37. Patriot 2010. október 16. 21:44
  „zag, aztatahűdedúrvaannya!
  Pedig még nem is kellett fizetniük. :))”
 • 36. Patriot 2010. október 16. 21:44
  „zag, aztatahűdedúrvaannya!
  Pedig még nem is kellett fizetniük. :))”
 • 35. zag 2010. október 16. 21:20
  „CBA:az eddig 209,219 ft-os tej most 259ft.Ez tény.”
 • 34. Patriot 2010. október 16. 20:13
  „Stickers, vagy zaraki, vagy HX-XAR értem én mit akarsz, de ezt rajtad kívül nem hiszi el senki.”
 • 33. Patriot 2010. október 16. 20:10
  „targis, persze mint első szavazó. :DD”
 • 32. Stickers 2010. október 16. 20:00
  „targis nem, ezt intravénásan adagolják szteroid formájában... a két harmaddal felelősség is jár, és nem hülye gyerekek játszótere a parlament. Felelősség nincs, vagdalódás van, ki ha én nem játék van, alkotmányozás van ... ez nem így működik. Ideje lenne felébredni a mámorból és elkezdeni dolgozni, mert ellenzékként semmit nem dolgoztak, de nem látszik, hogy kormányként tényleg érdemlegesen dolgoznának. Ha annyira übergut ez a kormány, miért nem a saját portájukon kezdik meg a karcsusításokat? Bőven lehetne ott pénzt megtakarítani.”
51 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az RTL Klub szerint nem kell árat emelni

A csatorna szerint a szolgáltatók váltsanak szemléletet, és a legnagyobb csomagokból szórják ki a… Tovább olvasom