Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Vakbarát lett Győr internetes oldala

Szponzori támogatással elkészült Győr internetes honlapjának vakbarát változata.
A megyei jogú városok honlapjai közül elsőként – szponzori támogatással – elkészült a győri internetes oldal vakbarát változata. A fejlesztést tegnap mutatták be, jelen volt Kovács Kálmán informatikai miniszter is.

A vakoknak és gyengénlátóknak nagy könnyebbség, hogy mostantól segítség nélkül használhatják a megyeszékhely honlapját (www.gyor.hu). Az ehhez szükséges program 500 ezer forintba (plusz áfába) került és Graffelner Kálmán, az SZDSZ győri elnöke támogatta. A honlapot tegnap mutatták be a megyeszékhelyen, ahová Kovács Kálmán informatikai minisztert is meghívták. A szaktárca vezetője elmondta, a 2700 e-magyarország pont közül 1200 használható a vakok számára is, de az is tény, hogy csak a legnagyobb honlapok engedhetik meg maguknak, hogy ezt a programot telepítsék és üzemeljék.

A megyei jogú városok közül Győr az első, amely ezt meglépte – igaz, szponzori segítséggel. Kovács Kálmánnak a Kisalföld felvetette azt a problémát – amellyel a közelmúltban a lap foglalkozott –, hogy bár számos településnek már van internetes kapcsolata, de sokan nem tudják használni. A miniszter megerősítette tapasztalatainkat, hozzátéve, hogy éppen ezért a közalkalmazottak továbbképzését szorgalmazzák és támogatják is: jelenleg EU-s pénzből több mint 900 településen fejlesztik az internetes kapcsolatokat. Tény – tette hozzá –, hogy főképp a kistelepüléseken nagyban a polgármesteren és a jegyzőn múlik, hogy az elektronikus levelezés, illetve a községet bemutató saját honlap működik-e vagy nem.

Balogh József győri polgármester ugyanitt bejelentette: a városházán az új lift műszaki átadása megtörtént, így 110 év után a mozgáskorlátozottak számára is elérhető az épület. A siketek és nagyothallók számára pedig a Revita TV hír- és vezető műsorai – december 1-jétől – jeltolmács segítségével szintén élvezhetővé váltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi fesztivál

Győrött december 27-én a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik meg a streetball- fesztivált,… Tovább olvasom