Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Vagyonosok befektetései

A hazai bankok 600–700 milliárd forintnyi ügyfélvagyont kezelnek privát banki üzletágukon belül.

A magyarországi kereskedelmi bankok mintegy 600–700 milliárd forintnyi ügyfélvagyont kezelnek privát banki üzletágukon belül, és az ügyfelek megbízásainak eleget téve a becslések szerint a portfólió 30–50 százalékát banki betétben tarthatják.

A privát banki szolgáltatásokat igénylő ügyfelek száma folyamatosan nő, s a vagyon évi 20–25 százalékos bővülésével lehet számolni – fejtette ki Szabó Péter, a privát banki üzletágat a napokban elindító Takarékbank Rt. igazgatója. A Takarékbank a mintegy 8 ezer, befektetési szolgáltatást igénybe vevő ügyfélre, illetve a nagyobb vidéki városokban élő takarékszövetkezeti ügyfélkörre alapozza stratégiáját. 

Annak ellenére, hogy a vagyonosabb ügyfelek némileg szofisztikáltabb befektetési stratégiát követnek, mint az átlagos ügyfél, befektetéseik akár 30–50 százalékát is tarthatják banki betétben. 

Ezzel szemben a nyugat-európai privát banki ügyfelek portfóliója sokkal változatosabb, befektetési jegyeket, részvényeket, kötvényeket és ingatlanokat tartalmaz. A magyarországi magánkézben lévő, befektethető vagyon nagyságát 2000 milliárd forintra becsülik.

Magyarországon tíz bank – a CIB, az OTP, a Citibank, a Raiffeisen Bank, a BNP-Paribas, a HVB Bank, a K&H, az Inter-Európa Bank, az ING Bank és az MKB – már korábban, legutóbb pedig a Budapest Bank és a Takarékbank lépett be erre a piacra. A bankok legalább 15–50 millió forint befektethető tőke fölötti vagyonnal rendelkező ügyfelet tekintenek privát banki ügyfélnek, akik a megbízásoktól függően havi 4 ezertől 25 ezer forintot fizetnek a szolgáltatásokért a kereskedelmi bankoknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száznál is több luxusház Győrben

Becslések szerint száznál is több luxusház, azaz több mint nyolcvanmillió forint értékű ingatlan van a megyeszékhelyen. Kívülről általában nem látszik a fényűzés, de van olyan villa, ahol csak a konyha berendezése több mint tízmillió forintot ér. A medence, jacuzzi, télikert, s persze a legmodernebb technika "alapfelszereltség" a nemes egyszerűséggel csak luxusházként emlegetett ingatlanokban. Tovább olvasom