Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Vadászokat állítottak meg Gávavencsellőn a járőrözők

A rendőrség felhívja a romagyilkosságok miatt a településeken járőröző önkéntesek figyelmét, hogy semmiképpen se kezdjenek önálló intézkedésbe, ha általuk gyanúsnak ítélt gépkocsit látnak - áll abban a közleményben, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság juttatott el csütörtökön az MTI-hez, miután Gávavencsellőn feltartóztattak helyiek egy autót.
Az észak-szabolcsi településen egy sötét színű terepjáróban hazafelé tartó vadászokat állítottak meg a járőrözők szerdán éjszaka - mondta Fedor Rita, a főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: a helyi lakosokból álló csoport a járműben utazók személyazonosságát, illetve úti célját firtatta.

A hadnagy szerint a megállított autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja időközben felismerte egymást, így továbbengedték a vadászokat, személyi sérülés, vagy anyagi kár nem keletkezett a kocsi feltartóztatásánál.

A helyiek által igazoltatott két ember - folytatta a szóvivő-helyettes - értesítette a rendőrséget az esetről, a helyszínre küldött rendőrjárőrök pedig ellenőrizték a járőröző csoport tagjait.

Az intézkedés során az önkéntesek elmondták: a múlt héti kislétai támadás után, amelyben egy roma nőt agyonlőttek, kislányát pedig életveszélyesen megsebesítettek, félnek a gávavencsellői romák is, ezért saját védelmükre, éjszakánként járőröznek a lakóházuk környékén.

Fedor Rita hangsúlyozta: érthető az aggodalom, de a rendőrség szerint az önkéntesen járőrözőknek sehol sem szabad önálló intézkedésbe kezdeniük egy gyanúsnak vélt gépkocsi megállításával. A járőrözők inkább jegyezzék fel a jármű típusát, színét, rendszámát és azonnal értesítsék a rendőrséget.

A múlt héten Kislétán egy újabb romacsaládra támadtak Szabolcsban, egy 45 éves nő a sörétes fegyverből leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, 13 éves lánya pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

Korábban, áprilisban, a szabolcsi Tiszalökön is orvtámadás ért egy munkába induló 54 éves roma férfit, ő is belehalt a rá leadott lövésekbe.

A Pest megyei Tatárszentgyörgyön egy roma férfit és kisfiát, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen pedig egy középkorú testvérpárt gyilkoltak meg hasonló körülmények között.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. p.pablowsky 2009. augusztus 19. 20:35
  „Moderálgatunk, moderálgatunk?

  Közben meg "információink szerint Nyírmihálydiban napok óta még az élelmiszert szállító kisteherautókat is megállásra kényszerítik és átvizsgálják a cigányok."

  Ha ugyanezt mi magyarok tennénk, már rég börtönben lennénk ezeknek meg még ezt is hagyják.

  Bennünket meg minden fórumon próbálnak elhallgattatni.

  Egyre inkább érik az elhatározás be kell szerezni egy harcra felkészített sötét terepjárót. :-D”
 • 57. p.pablowsky 2009. augusztus 19. 09:26
  „Újabb autóst inzultáltak a cigók.
  Látszik, hogy .... a törvény felett állnak, mert ha én csinálnék ilyent, már rég börtönben lennék.

  2009-08-19 07:36
  A rendőröket is zaklatják a romák

  Vadászatról hazafelé tartó, szolgálaton kívüli rendőröket zaklatott és fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban - értesült a Magyar Nemzet. Ez már a harmadik hasonló eset néhány napon belül.
  A harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy ,,biztosan ők a sorozatgyilkosok". Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban.

  Remélem egyszer a gyilkosok kocsiját állítják meg.... <moderálva durva....>”
 • 56. p.pablowsky 2009. augusztus 17. 15:29
  „Újabb ilyen eset történt!

  Baltákkal "járőröznek" a cigányok Szabolcsban - újabb terepjárót tartóztattak fel

  Három autóval elállták az utat, majd baltákkal és gereblyékkel felfegyverkezve kiszállásra kényszerítették egy gyanúsnak ítélt terepjáró utasait helybeli cigányok Nyírlugoson - tudta meg a HavariaPress.
  Az eset vasárnapra virradó éjjel történt, a nyírségi falu Bem utcájának egyik kereszteződésében. A sötétzöld terepjárót, mellyel a sofőr lakodalomból szállította hazafelé utasait, tucatnyi helybeli cigány vette körül, miután három autóval elállták az útját. A baltákkal, különféle kerti szerszámokkal felfegyverkezett helybeliek felszólították a terepjáró utasait, hogy szálljanak ki, s engedjék, hogy átkutassák kocsijukat. A terepjáróból kiszálló emberek közül egyet felismert a fenyegetően fellépő társaságból valaki, ezért továbbengedték őket.
  A megállított terepjáró vezetője jelentette a történteket a rendőrségen. A Nyírlugosi Rendőrőrs munkatársai előállítottak, s kihallgattak az önkéntes ,,faluvédők" közül két embert. A rendőri intézkedés hatására 30-40 cigány jelent meg a rendőrség épületénél, s hangos szóval sérelmezték az eljárást. Mikor a két kihallgatottat hazaengedték (miért is tartották volna bent, elvégre nem magyarok - a szerk.), a tömeg is feloszlott, komolyabb atrocitás nem történt. A rendőrség a terepjáró megállításával kapcsolatban kényszerítés bűntette miatt indított eljárást.
  Néhány nappal korábban, a szintén szabolcsi Tiszabercel közelében állítottak meg helyi cigányok egy terepjárót, melyben vadászok ültek. Az önkényes igazoltatás során komolyabb konfliktus nem alakult ki, mert az egyik ,,járőröző" akkor is felismerte egyik ismerősét a terepjáróban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kislétai támadást követően szaporodtak meg a hasonló esetek. A cigányok önkéntes őrségeket szervezetek, s ,,járőrözéssel" vigyázzák lakóhelyük nyugalmát.
  A rendőrség ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy igazoltatni, gépkocsit átvizsgálni csak hatóságnak van joga, bűnmegelőzési tevékenységben a lakosság csak a jogszabályi kereteken belül vehet részt. (Majd pont a cigányok fogják betartani a törvényeket... De miért is tennék, ha mindent szabad nekik?)
  <moderálva>”
 • 55. Reális 2009. augusztus 15. 12:47
  „Arra lennék kiváncsi,hogy kik és miért hallgattatták el mohácsi viktóriát?!Nem furcsa nektek,egy ideje nem uszít a békés magyarok ellen!”
 • 54. Gab2000 2009. augusztus 15. 11:10
  „Nekem ez nem újdonság ismertem csak az a baj, hogy sokan inkább sunnyognak hallgatnak és sokakat elhallgattatnak ha ilyenről mer beszélni. Egyből rasszistának kiáltják ki.
  Ilyenkor egyik politikus sem löki a bezzeg Szlovákia dumát.”
 • 53. kolombela 2009. augusztus 15. 11:00
  „OFF
  Méghogy Magyarországon rasszista a lakosság. Akkor Szlovákiában mi van? Mivel a Kisalföld úgysem fogja leközölni, ezért beteszem ide, bár biztos vagyok benne, hogy moderálni fogják.
  "A tót kormány kőkeményen befenyíti a cigányait - mi mikor?

  A következő cikkel kapcsolatban halkan megkérdezzük: a tótoknak miért szabad cigánybűnözésről beszélni - kormányszinten?

  Miért szabad olyanokat mondaniuk a kormány minisztereinek, hogy, idézzük, "Senki sem hunyhatja be a szemeit, cigánybűnözés létezik"? Miért mondhatja a miniszterelnök, Fico, hogy "a romák, ha számukat és a lakossághoz viszonyított arányukat nézzük a bűnesetek komoly részét követik el. Elég kinyitni az ajtót egy börtönben. Az elítéltek hovatartozása is megmutatja, hogy Szlovákia számára ez egy komoly probléma"? Vajon az EU felemeli a szavát a mélységes rászízmús, a totális benáculás ellen?

  Ugyan már. Az olaszok fegyveresekkel őrzött, se ki, se be-táborba zárhatják az összes cigányukat (nem csak az állampolgársággal nem rendelkezőket, hanem az "őshonosakat" is!); a csehek buzgón sterilizálhatják, a finnek, lappok halomra lődözhetik, ha rabláson kapják őket. Mégis, mi vagyunk azok, akiknek a "cigányvadászatáról" minden nyugati lap összevissza hazudozik - hála SZDSZ-es, balliberális, hazaáruló "értelmiségünknek".
  Kaliňák és Fico több rendőrt küldene a romákra - Szlovák cigánybűnözés?

  Robert Kaliňák megerősítené a rendőrök jelenlétét azokban a körzetekben, ahol nagyobb roma közösségek élnek és gyakoriak a konfliktusok - derült ki a kormány pénteki, rendkívüli ülésén.

  A miniszter szerint a fokozott rendőri jelenlét hatással van a bűnügyi statisztikákra is. A rendőrség létszámát háromszázzal emelnék, az intézkedés Besztercebánya, Eperjes és Kassa megyékre vonatkozik. A bűnüldöző szervek figyelme azokra a régiókra irányul, ahol különösen magas a vagyon elleni bűncselekmények száma.

  A belügyminisztérium tíz millió eurót szánna a rendőrállomány növelésére. "Senki sem hunyhatja be a szemeit, cigánybűnözés létezik. De nem csak bűnözésről beszélünk, gyakran az egyes csoportok viselkedése okoz gondot a községekben vagy a romatelepeken" - mondta Kaliňák. A miniszter szerint a lopások és a betörések számát is csökkenti a fokozott jelenlét és a megelőző intézkedések.

  A problémás környékekre gyakorlott rendőröket vezényelnének, Kaliňák szerint a problémák megoldását nem hagyhatják a szélsőségesekre.

  Robert Fico szintén úgy véli, hogy a kormány nem dughatja a homokba a fejét a roma probléma kapcsán. "A romák, ha számukat és a lakossághoz viszonyított arányukat nézzük a bűnesetek komoly részét követik el. Elég kinyitni az ajtót egy börtönben. Az elítéltek hovatartozása is megmutatja, hogy Szlovákia számára ez egy komoly probléma" - nyilatkozta a miniszterelnök.

  Fico szerint a törvények megfelelő keretet adnak a bűnözés elleni fellépésre, de a bűnmegelőzésre is komoly szükség van. A kormányfő úgy gondolja, hogy a roma közösség problémái a kilencvenes évek elején kezdődtek, mikor sokan elveszítették állásukat és a munkarutint. "Ez ma megnehezíti az eredeti megoldásokat, melyeket egy-, vagy két perc alatt elfogadhatnánk" - tette hozzá.
  (BUMM.sk)"”
 • 52. jirzi1 2009. augusztus 15. 07:38
  „Adjatok a <moderálva> kezébe hatalmat.Milyen jogon állít meg egy autót egy agyoniskolázott tetű.Át kellett volna menni a nyakukon.Most már azzal az indokkal hogy félnek bárkibe beleköthetnek?”
 • 51. Totyis 2009. augusztus 14. 20:31
  „Miért nem oszlatta fel a rendőrség a koszos romákat? Mi ez ha nem megfélemlítés? Engem jobban megijesztenek a romák mint a fekete terepjárós VADÁSZ!”
 • 50. pancser 2009. augusztus 14. 19:59
  „Egyáltalán, mi az hogy valaki csak úgy járőröz? Ehhez senkinek nincsen joga csak engedéllyel és felügyelet mellett. No persze tanulatlan emberek ezt nem értik. 15-en három autóban ez félelmetes, önvédelmi célből ezután ha éjszaka autózunk hordjunk géppisztolyt? Ha agyonvernek bennünket majd azt állítják mind a tizenöten, hogy a barátnőmmel megtámadtuk őket. Akkor inkább lövök! A rendőrség számolja fel ezeket a bandákat minél előbb!”
 • 49. admen 2009. augusztus 14. 17:39
  „Csak a rendőr járőrözzön,ne civil romák! Mi lesz akkor, ha valaki, akit megakarnak állítani ellenáll, vagy nála/náluk is fegyver lesz!?Szentté lesznek avatva, mert csak a fajtájukat védték?? Ha a Gárdának tilos, akkor a roma hordák se kalandozzanak Magyarországon se éjjel,se nappal!”
 • 48. pancser 2009. augusztus 14. 15:56
  „Ennek a dolognak sürgősen vessen véget a rendőrség! Gondoljatok bele csak, bandák kóborolnak éjszaka, és magállítgatják az autókat. Mi van akkor ha agyonvernek valakit, mert ők úgy gondolják. A járőrözés az nem ez. Ez egyszerű utonállás! A helyes cím: Gávavencsellőn útonállók kényszerítettek megállásra egy autót!”
 • 47. manci15 2009. augusztus 14. 13:15
  „Szép kilátások, mondhatom! És ezt a rendőrség meddig fogja engedni????? Nemrég olvastam valahol, hogy a romák Kanadába készülnek dolgozni.... Azt javaslom a drága politikusainknak, hogy a felajánlott 100 millából béreljenek repülőket, rakják fel az összes cigányt+ saját magukat és húzzanak a francba. De mivel nem akarok rosszat Kanadában sem senkinek, remélem az óceán felett jó nagy vihar lesz!”
 • 46. gamergabor 2009. augusztus 14. 11:51
  „Vadászokat állítottak meg Gávavencsellőn a járőrözők.
  Kedves Kisalföld azért szépen megkéne fogalmazni!
  nem a járörözők hanem a cigányok!
  nem emberek?”
 • 45. Sahin 2009. augusztus 14. 11:13
  „Nevetséges, hogy 10-15 főből álló cigánybanda tart bármely járművet is gyanúsnak..”
 • 44. Gab2000 2009. augusztus 14. 11:07
  „A teljesség kedvéért:

  A két ibrányi férfi ezután jelezte a helyi rendőröknek az esetet, akik ellenőrizték a csoport tagjait. Ez utóbbiak azt mondták: az elmúlt héten Kislétán történt gyilkosság óta félnek, ezért saját biztonságuk védelmére éjszakánként önszorgalomból járőröznek a környéken. A terepjárót vezető Csepely Barnabás érdeklődésünkre elmondta: észrevette, hogy Gávavencsellőtől követi három autó, a járművekben tizenöten ültek. Mobilon hívta a rendőrségi ügyeletet, és a telefonban elmondta, mi történik, s bediktálta a kocsik rendszámát. Amikor az ismeretlenek elévágtak az egyik kocsival, és megállásra kényszerítették, a vadászatról hazafelé tartó férfi nem szállt ki a járműből, megpróbált barátságosan beszélni az őt feltartóztatókkal, hogy ne vegyék észre, a hátsó ülésen lévő vadászpuskát. Végül útjára engedték, kiderült ugyanis, hogy a gávavencsellői kisebbségi önkormányzat elnöke jó ismerőse.

  32,33 ha lesz felvétel szóljatok”
 • 43. Sahin 2009. augusztus 14. 10:22
  „Már látom magam előtt a következő agyrém mondatot valamelyik blikk-szintű újság címlapján:

  Önkéntes járőrözés közbeni megélhetési bűnözést követett el néhány fiatal ártatlan kisfiú.”
 • 42. AHA.. 2009. augusztus 14. 10:17
  „Hát lehet, hogy mostanában nem ajánlott túrázni sem?
  Terepjáró nélkül sem mennék most szívesen.
  Szebb Jövőt mindenkinek!”
 • 41. Reális 2009. augusztus 14. 10:15
  „Eljött a vég!Baseball ütőkkel,késekkel és egyéb eszközökkel felszerelkezett büntetett előéletű,némely kigyúrt cigánybanda járőrözik és ellenőrzi a békés,tisztességes magyar embereket!Istenem!Most már tényleg félnünk kell!Jöjjön minél előbb a Jobbik-csendőrség és A Magyar-Gárda!”
 • 40. Agent 2009. augusztus 14. 09:51
  „A "járőröző önkéntes" bennem félelmet kelt (a sajnos túl ritkán felvonuló Magyar Gárda nem), hová mehetek ajvékolni?”
 • 39. kolombela 2009. augusztus 14. 09:31
  „Azért A Kisalföld nem semmi. Valahogy elfelejtették megírni, hogy nem egyszerűen megállították a gj-t, hanem több kocsival eltorlaszolták az utat, utána pedig fenyegetően közre fogták úgy kényszerítették az utasokat, hogy igazolványaikat megmutassák.
  Hiteles tájékoztatás by Kisalföld!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliókat sikkasztott a banki ügyintéző

Sikkasztás gyanújával indított nyomozást a rendőrség egy banki alkalmazott ellen; a férfi több… Tovább olvasom