Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Vad galamb

Egy kis vadgalamb Nagy-Britannia Királyi Postagalamb Szolgálatának hőse lesz a második világháborúban. A postagalambok életbevágóan fontos üzeneteket szállítanak a szövetséges csapatoknak, átrepülve a La Manche csatornát, ahol viszont folyamatosan az ellenséges Sólyom-brigád veszedelmes támadásainak vannak kitéve.
rendező: Gary Chapman

író: George Webster
forgatókönyvíró: Jordan Katz, George Webster, George Melrod
operatőr: John Fenner
zene: George Fenton
producer: John H. Williams
executive producer: Barnaby Thompson, Ralph Kamp, Robert Jones
vágó: Tiffany L. Kurtz, James Austin Stewart

szereplő(k):
Ewan McGregor (Valiant)
Ricky Gervais (Bugsy )
Tim Curry (Von Talon tábornok)
Jim Broadbent (Pigeon őrmester)
Hugh Laurie (Gutsy)
John Cleese (Mercury)
John Hurt (Felix)
Pip Torrens (Lofty)

A film sztorija

Aki bátor, annak egy nagy lehetőség szárnyakat ad. Egy ifjú, álmodozó galamb Londonba repül, hogy belépjen (vagy legalább betotyogjon) a Királyi Légierő Galambjaihoz. Hamarosan különös rajban találja magát. Új barátai közt akad kalandortermészetű szárnyas, aki korábban a Trafalgar Square egy szobrán szélhámoskodott és felfuvalkodott oxfordi gerle is. Együtt próbálják átvészelni a nehéz időket. Már a kiképzőtábor sem a galamblelkűeknek való, de az igazi feladat csak azután következik. A háború sorsa, Anglia szabad ege múlhat azon, hogy egy üzenet eljut-e az ellenséges vonalakon túlra. A galambok felszállnak és majdnem a gonosz germán keselyű, Von Talon karmai közé kerülnek. Sok ravaszság, bátorság és vagányság kell hozzá, hogy eljuthassanak kitűzött céljukig. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - nadja

"A környezett és a történelmi háttér, egy gyerekfilm mércéjével mérve
szépen kidolgozott és könnyen követhető, nem véresen komoly. Minden helyzetet sziporkákkal, kedves viccekkel igyekszik feloldani. A szövetségesek oldalán több állatfaj is feltűnik, színes képet adva az emberi jellemekről. Szépen kidolgozott mese eredeti figurákkal, és talán arra is megtanít majd, hogy nem kell elhessegetni játékból sem az utcán keresgélő galambokat."
A teljes cikk

mozinet.hu - lacxox

"A megbotlós-falnak repülős poénok és a fingós, böfögős, köpködős viccek egyértelműen a tízen aluliak társaságának szólnak, a komor, sötét tónusú látványvilágú akciók és a néhány elejtett filmes célzás (amelyek ezúttal végre nem az utóbbi idők agyonidézett filmjeire utalnak, és megmaradnak a filmből ki nem lógó verbális idézetek szintjén) pedig a tízen túliaknak. Az utóbbi csoportnak a poénok nagy többségének gyerekessége és fantáziátlansága, előbbieknek a jelenetek félelmetessége és a háborús borzalmakból kapott ízelítő ronthat az egyébként korrektül kivitelezett filmecske élvezetén."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom