Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Üzleti innovációs díj: Ornamentika Kft.

Az Ornamentika Kft. neve, a Nemzeti Színház épületére készített szobrok készítése óta országosan ismertté vált. Tatai Lajos azonban mégis fontosnak tartja a szűkebb haza elismerését.

Az ügyvezető elárulta: PR-munkatársának, Nagy Mártának nagy szerepe van a pályázat előkészítésében. Nem keveset mérlegelték az indulással járó esetleges kockázatokat, de hát kockázat nélkül nincs üzlet... Az Ornamentikának ezúttal is bejött: a díjkiosztón nekik szóltak a fanfárok.

A pályázatra jelentkezés előtt elsősorban azt mérlegelték, elérkezett-e a cég abba a stádiumba, amikor megmutathatják magukat. A szempontok között szerepet játszott az is, hogy nemrég adták át új telephelyüket, ahova most már bátran hívhatnak vendégeket. Ezenkívül számításba vették, hogy az utóbbi időben olyan munkákat, megbízásokat teljesítettek, amelyeket már büszkén vállalhatnak.

A díjátadást követően Tatai Lajos – látható örömmel – elsősorban a rendezvény szervezését méltatta. – A vendégek bevezetése, a hely előkészítése, az est menetrendje, lebonyolítása olyan érzéseket keltett bennünk, mintha egy regionális Oscar-díj-kiosztásra érkeztünk volna – jegyezte meg. A hangulatot, a rendezést, emelkedettsége mellett kellőképpen vagánynak értékelte, a továbbiakban sok sikert kívánva.
– Remek érzés egy előreláthatóan rangos jövőbeli névsor elején állni – vallotta be végül.

Formák vonzásában

Van-e magyar ember, aki a Nemzeti Színház oromzatára Győrben készített szobrok után ne ismerné az Ornamentika Kft. nevét? Ha lenne, akkor a Kisalföld Presztizs-díja most segít kiküszöbölni e hiányosságot. A cég eredetileg osztrák-magyar vegyes vállalatként indult 1990-ben. Azon ritka kivételek közé tartozik, amelyik három év múlva már teljesen magyar tulajdonban volt...

Az épületszobrászattal és kommunális szolgáltatással foglalkozó cég slágere az Ornatherm márkanevű, üvegszál-erősítésű betonra alapozott termék, tökéletes épületszobrászati alapanyag. Alkalmas a 15 milliméteres kéregvastagságú formákról a mázsás szobrokig mindenféle térelem elkészítésére. Mindemellett nem mellékes az Ornamentika konténeres WC-k kölcsönzéséből származó bevétele sem. A több lábon állásnak köszönhetően ma már 45 főállású és 20 külső munkatárs megfelelő megélhetését segítheti a cég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirúgott menedzserek aranyozott ejtőernyővel

Aranyozott ejtőernyőnek hívja a francia sajtónyelv azokat a hét, netán nyolc számjegyű… Tovább olvasom