Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Üvegtigris 2.

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak. Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit a büfést és simlis, félbűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedni kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta.
rendező: Rudolf Péter
forgatókönyvíró: Rudolf Péter, Buss Olivér Gábor
operatőr: Vecsernyés János
producer: Kovács Gábor, Pataki Ági
vágó: Kiss Wanda

szereplő(k):
Rudolf Péter (Lali)
Reviczky Gábor (Gaben)
Csuja Imre (Csoki)
Gáspár Sándor (Róka)
Szarvas József (Cingár)
Horváth Lajos Ottó (Sanyi)
Bodrogi Gyula (Lali apja)
Básti Juli (Joli)
Gesztesi Károly (Feri)
Kecskés Karina (Betti)
Szilágyi Tibor (Oszi)
Kovács Koko István

A film sztorija

A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki nem a pénz számít, hanem hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből. Hogy van-e az a pénz, amiért Lali lemond a Tigrisről és hogy a hat barát hogyan reagál ebben a fenyegetett helyzetben? Ezekre talált válasz a film. Amelyben a hat barát közül egyikük - Cingár - párra lel, sőt nősülni készül és a legénybúcsújára készül egy sziget, amelyre hőseink visszavonulnak, amikor a tóparton egy hirtelen jött turistacsoport és futóverseny miatt számukra már elviselhetetlenül nyüzsgővé válik az élet. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Lazók György

"A folytatásba az alapfilm erényeit és hibáit egyaránt átmentették. Az
utóbbi alól fontos kivételt jelent, hogy a beépített reklámok nem kerülnek annyira otrombán előtérbe, mint korábban. Az alkotók ezúttal is nagyban támaszkodnak a szereposztásra és a szabadszájúságra. Az ízes káromkodásokat túl gyakran is használják arra, hogy feldobják a gyengébb jeleneteket. A gárda legfőbb ásza most is Csuja Imre, akiért önmagában megéri megnézni a filmet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénymódosítás

Megjelent a módosított építési törvény a Magyar Közlönyben. A megváltozott szabályok többségét… Tovább olvasom