Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Útburkolati hibák - Joggal bosszankodunk!

A Kisalföld pénteki újságban megjelent egy cikk "Hét kilométeren ötszáz gödör" címmel! Nagyon örülök, hogy már az újság oldalaira került! Nekem a leírásban csak annyi sántít, hogy a Magyar Közút KHT szóvivője miket mondott!

„2008-ban 32 tonna kátyúzó keveréket építettek be"

Az nem beépítés, amit csináltak, hogy 2008 őszén kikotorták az összes kátyút, aki látta abban reménykedett, hogy "na most megcsinálják" és szépen úgy hagyták. A hideg, csapadékos tél kiszedte jobban és semmi féle beépítés nem volt! 32 tonnából nem 500 db kátyút lehet befoltozni, hanem több 100 méter ÚJ utat lehet csinálni! Ha más is így végezné a munkáját mint ezek, akkor azt rég elküldték volna a munkahelyéről!

Gondolom a cikk hatására se fog változni semmi, mert ez Magyarország, de legalább a Markotabödögei polgármester vette a fáradtságot és jelezte önöknél a problémát!

Ha ezen az útszakaszon valakinek az autójában kár keletkezne valószínűleg az útkezelő ezt a kárt se térítené meg, mert a táblákat kihelyezték! Csak annyi baj van vele, hogy nem 40km/h-s korlátozást kellene rakni, hanem 10Km-eset, mert ha 40-el áthajtana mindenki a gödrökön, akkor már hegyekben állna azon a szakaszon a roncs autó!
Remélem azért az említett áprilisi-májusi kátyúzás után újra kerül egy cikk az újságba arról, mit nem csináltak meg, mert a katyúzás amit csinálnak is semmit érő!

Adóztatják a benzint, aminek X%-a az "út karbantartásra van fordítva", valószínűleg ez is valaki zsebébe kerül!

Az adónkból is 4-es metrót csinálnak, amit a környéken lakók 90%-a sose fog használni és valószínűleg ezt a pénzt inkább arra az útszakaszra fordítaná, amit heti rendszerességgel használ!

Joggal bosszankodunk, hogy nem csinálják meg az utunkat!
A másik észrevételem az írásban, de ezt lehet rosszul tudom, hogy a falukban lévő útszakasz az nem a közútkezelőhöz tartozik, azt a falu saját pénzből újítatja fel, persze ha van rá neki keret!

Ha jól tudom Fehértó is saját pénzből csináltatta meg a településen belül az utat ezért van az, hogy csak a falu tábláig csinálták!

Nagyon szépen köszönöm, hogy végig olvasták levelemet!

Köszönettel:

Egy környékbeli lakos!

Olvasóink írták

 • 5. szb 2009. március 20. 16:18
  „Köztársasági Elnök? Hogy jön Ő ide?
  Tetszettek volna máshogy szavazni!
  A 40-es sebességkorlátozó tábla pedig nem kötelező sebességet jelent!”
 • 4. pampus 2009. március 14. 15:03
  „Magyarország vezetése , a javak kezelése felelőtlen emberekre van bízva. Ki is a Köztársaság Elnöke, mit is csinál? Hát hogy nemért a dolgához az biztos. De lehet hogy nincs is dolga és köze semmihe6t ami ebben az országban történik?”
 • 3. Domestic 2009. március 14. 13:05
  „Ez már annyira rázós téma, hogy nincs mit ragozni rajta. Menj ki az útra, menj csak egy órácskát, szállj ki az autódból és mond hangosan: EZÉRT NEM FELELŐS SENKI!
  (de nem ér közben röhögni!)”
 • 2. pampus 2009. március 14. 05:59
  „Magyarország közúti gödör nagyhatalom! Gyurcsány ezzel dicsekedhet külföldön!”
 • 1. pampus 2009. március 14. 05:57
  „E rendszerben az a lényeg, hogy bevasalják a súlyadót! Az utak állapota az illetékeseknek nem lényeges szempont! Ahhoz, vagy nem értenek vagy nincs felelősségük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vámos drogfogások

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai az elmúlt napokban ellenőrizték az Indiából hazánkba érkező… Tovább olvasom