Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

USA fegyvereladási embargó

Az Egyesült Államok fegyvereladási embargót rendelt el Venezuela ellen, mivel a dél-amerikai ország nem támogatja a terrorizmus elleni nemzetközi harcot.

Az európai unió „merész” javaslatot tesz Iránnak

Az Európai Unió hamarosan „merész” javaslatot tesz Iránnak a gazdaság, az atomenergia és szükség esetén a biztonság terén annak érdekében, hogy rábírja Teheránt „kényes nukleáris tevékenységei-

nek” beszüntetésére – jelentette ki az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosa hétfőn Brüsszelben. Javier Solana szerint „nagylelkű” csomagtervről van szó, részleteket azonban nem közölt.

Elhalasztott ajánlás

Szeptemberre halasztja az Európai Bizottság egy tegnap ismertté vált belső feljegyzés szerint ajánlását arról, hogy Bulgária és Románia a jövő év első napján csatlakozhat-e az Európai Unióhoz, vagy életbe léptetik a két délkelet-európai országgal kötött csatlakozási szerződés védzáradékát, amely egy évvel kitolja belépésüket.

Rajtaütés civil sérültekkel

Összesen több mint negyven felkelővel végeztek az Irakban állomásozó amerikai haderő egységei a hét végén végrehajtott öt rajtaütésben. A megölt ellenállók között van egy bizonyos Abu Musztafa, aki amerikai tájékoztatás szerint az Abu Muszab az-Zarkávi vezette iraki al-Kaida-csoport egyik helyi vezetője volt. Az akciókban négy civil – két nő és két gyerek – megsebesült.

Letette a hivatali esküt az új olasz államfő

Letette a hivatali esküt hétfőn Giorgio Napolitano, a múlt héten megválasztott új olasz köztársasági elnök és ezzel megnyílt az út az új olasz kormány megalakulása előtt. A 80 éves volt parlamenti elnök, örökös szenátor, az első egykori kommunista politikus a legmagasabb közjogi méltóság Olaszországban. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová utazik nyaralni?

Tovább olvasom