Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Úri muri csak a golf?

Egyre népszerűbb Magyarországon a golf, de bizony hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy a gazdagok kiváltsága, ismert emberek flanca ez a sport.

Csomor Csilla színésznő (a Barátok közt volt Berényinéje) már számtalanszor nyilatkozott arról, életében milyen meghatározó szerepet játszik a golfozás. Mellette sok hazai sztár is hasonlóan fogalmazott.
Az, hogy a „szomszédunkban" is van golfpálya és akár mi is kipróbálhatnánk,  keveseknek jut eszébe. Jelenleg mintegy 65 millió ember golfozik a világon, akiknek 98%-a amatőr. Ebből Európában több mint ötmillió ember golfozik és a pályák száma meghaladta a hatezret.

Sokan a sport mellett életformának tartják a golfot, mert a természetben eltöltött aktív kikapcsolódás (7–9 km séta, minden izmot megmozgató és a gerincoszlopot 90 fokkal elfordító mozgássorozat) együtt jár egy igen erős koncentrálással, komoly fegyelmet és udvariasságot igénylő magatartással. Játszhatja minden korosztály, mert mindenki fizikai és szellemi teljesítőképessége szerint vesz részt benne. (Gondolta volna? A skót pásztorok „találták ki" a játékot, a legeltetett birkák által a füves területen keletkezett kitúrt homokos részek (bunkerek) a mai homokcsapdák ősei voltak.) Továbbiak: www.hungolf.hu, vagy www.hungariangolf.hu.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három héttel korábban szüretelnek

A szőlészek és a méhészek szeretik, ha nyaranta sok a napsütéses órák száma, de az idei rendkívüli… Tovább olvasom