Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ünnepi hetek

49. alkalommal

Folytatás az 1. olralról.

– Természetesen a kísérő rendezvényekről sem szabad megfeledkeznünk – mondta el Horváth Zoltánné. – Ilyen a hagyományos Régi Zenei Napok, ahol barokk stílusú koncertek várják majd az érdeklődőket a soproni templomokban. Hasonló társrendezvény lesz például a jövő hétvégi Jazz Fesztivál és a Fúvószenekari Találkozó. Az ünnepi hetek keretében kerül megrendezésre továbbá a Múzeumok Éjszakája, a Kékfrankos Nyár, az Autós-Motoros Találkozó, valamint a VOLT Fesztivál. A Festőteremben kiállítások várják majd az érdeklődőket.
A negyvenkilencedik Soproni Ünnepi Hetek holnap délután öt órakor a Fő téren veszi kezdetét. A hétvége a soproni együtteseké, zenekaroké, tánccsoportoké. Ugyancsak pénteken indul az előadás-sorozat a fertőrákosi Barlangszínházban. – Mindenképpen meg kell említenünk az Európai Tánckaravánt, valamint a Don Giovannit, ugyanis ez utóbbit most először láthatja a Barlangszínház közönsége – folytatta a kulturális igazgató. – Az idei nyáron az a furcsa helyzet állt elő, hogy a szabadtéri színházat a Petőfi téri mélygarázs építése miatt a Petőfi Színházban tartjuk. Már most kérnénk a közönség megértését, egyszeri alkalomról van szó csupán. A Nyári Színház előadásai között három darabban is láthatjuk majd Mikó Istvánt. Városunkban lép fel egyebek mellett Nemcsák Károly, Cseke Péter, Pásztor Erzsi, Szulák Andrea, és a sort még hosszasan lehetne folytatni.
Mint megtudtuk, jegyek egyes előadásokra már csak korlátozott számban kaphatók. A szervezők a háromhetes programsorozatra 15–20 ezer nézőt várnak. Érdemes már korábban megérkezni az előadásokra, hogy legyen idő helyet találni az autónak is.

Programok a Fő téren

Június 16., péntek: 17.00: Soproni Ütősök, 17.45: Pendelyes néptáncegyüttes, 18.30: Juventus Koncert Fúvószenekar, 19.00: Walter Dezső polgármester ünnepi köszöntője, 19.10: Juventus Koncert Fúvószenekar, 20.00: Juice Tánc- és Nosztalgiazenekar.
Június 16., péntek: 20.30 óra: Best of Experidance – az Experidance tánctársulat műsora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülhető az osztrák adóhátralék

Az új osztrák adójogszabályok szerint az Ausztriában dolgozó, de ott lakóhellyel nem rendelkező… Tovább olvasom