Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Uniós pénzből három évig

Az Európai Parlament költségvetéséről tartott többek közt sajtótájékoztatót Szent-Iványi István.
Az Európai Parlament lehetséges költségvetéséről és a várható pályázati lehetőségekről tartott tájékoztatót hétfőn Győrött Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő.

– Az már most látható, hogy 2007-től a végleges hétéves költségvetésben – amelyről most folynak tárgyalások az Európai Parlament és a tanács között – lényegesen több forrást biztosít az unió a városok fejlesztésére, a klasszikusan városi problémák megoldására – mondta tegnap Győrött Szent-Iványi István. Az európai parlamenti képviselő szerint ilyen problémának tekinti az SZDSZ a szociális lakásépítéseket – amelyre most először lehetőséget biztosít a hétéves költségvetés –, valamint a városi tömegközlekedés és az útfelújítások ügyét.

A képviselő elmondta: az uniós támogatások elérhetik az összberuházás 85 százalékát – így az önrészre 15 százalékot is elegendő biztosítani –, s ez az arány nemcsak a nettó értékre vonatkozik, hanem beleértendő a vissza nem térítendő áfa is. További kedvezményt jelent 2010-ig az új tagállamok számára, hogy a költekezést az úgynevezett „N+3 szabály" alapján folytathatják, vagyis a támogatás az odaítélésétől számítva még három évig érvényben marad – hangsúlyozta a képviselő.

Az uniós támogatásokért pályázó Győr főbb fejlesztési célkitűzéseiről Mohos Péter, a Szabad Demokraták Szövetsége győri képviselőjelöltje beszélt. Kiemelte a Révfalut és Győr-Szigetet, valamint a Révfalut és Gyárvárost összekötő híd, valamint az ehhez kapcsolódó északi elkerülőút megépítését. A Szent-Iványi István által jelzett uniós finanszírozásban bízva az SZDSZ győri csoportja igen fontosnak tartja, hogy a munkálatok a következő ciklus alatt megkezdődjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.01.

Tovább olvasom