Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Ülésezik az SZDSZ, de Fodor sorsa szombaton dől el

Budapest - Az SZDSZ ügyvivői testülete tudomásul vette Fodor Gábor pártelnök lemondási szándékát, de a döntés az országos tanács kezében van - mondta a hétfői ülésről távozóban az újságíróknak Demszky Gábor.

11.10 óra: A fővárosi főpolgármester rendkívül rossznak minősítette az SZDSZ szempontjából az európai parlamenti választás végeredményét, amit az elmúlt hét év kormányzati teljesítményével hozott összefüggésbe. Úgy fogalmazott: a választók megbüntették a kormányoldalon lévőket, és a szabad demokratáknak nem volt tartalékuk. Hozzátette: lényegében csak Budapesten maradt meg az SZDSZ.

A Jobbik térnyerését a demokráciára mért csapásnak minősítette, és azt mondta: Magyarország a legrosszabb arcát mutatja majd az Európai Parlamentben. Reményének adott hangot, hogy a Jobbik által szerzett mandátumok sokakat buzdítanak a részvételre és a demokratikus pártokra való szavazásra a következő választáson.

Arra a kérdésre, hogy az ügyvivői testület ülésén volt-e valaki, aki bejelentette lemondási szándékát, úgy válaszolt: sok minden elhangzik az ülésen, amit nem a sajtónak szánnak, de ezt így senki nem mondta ki.
Arra, hogy a jövőben támogatják-e a Bajnai kormányt azt mondta: ebbe a kérdésbe nem ment bele az ügyvivő testület.

Az előrehozott választásokra vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott: nem szabad elhamarkodott döntést hozni, de ez nem is került szóba az ülésen.
10 óra 23 perc

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete hétfő délelőtti ülésén tudomásul vette Fodor Gábor SZDSZ-elnök lemondási szándékát - ezt maga a pártelnök jelentette be hétfőn délelőtt a Parlamentben.

A szabaddemokrata politikus hozzátette: továbbra is eltökélt abban, hogy távozik a párt éléről, ám erről a végső döntést csak az SZDSZ Országos Tanácsa hozhatja meg. A liberális párt Országos Tanácsát szombat délelőttre hívták össze, ahol az EP-választás eredményeit is értékelik.

8 óra 42 perc

Hétfő reggel nyolc órakor megkezdődött a Szabad Demokraták Szövetsége ügyvivői testületének ülése, amelyen várhatóan felajánlja lemondását Fodor Gábor pártelnök, miután a liberálisok egyetlen képviselőt sem küldhetnek az Európai Parlamentbe.

Az SZDSZ vezetője vasárnap éjszaka az európai parlamenti választások eredményének nyilvánosságra kerülését követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a másnapi ügyvivő testületi ülésen felajánlja lemondását.

A politikus akkor kijelentette, hogy a választási eredmény az SZDSZ számára kudarc. Hozzátette a "választók megbüntettek minket, és ezt tudomásul is kell vennünk". A pártelnök szerint a "büntetés" feltehetően a több éves politikájuknak is szól, de részletekbe egyelőre nem akart bocsátkozni, mert véleménye szerint az okokat higgadtan és nyugodtan kell elemezniük.

Megy?
Megy?


Fodor Gábor kérdésre válaszolva vasárnap azt mondta, szerinte a választók nem a liberális politikára mondtak nemet, mert ő a végeredményben az elmúlt évek koalíciós kormányzására mondott ítéletet látja. Hozzátette, hogy a mostani eredményt figyelmeztető jelként kell tudomásul venniük.

Olvasóink írták

 • 10. Reális 2009. június 10. 20:15
  „<moderálva>”
 • 9. xo16zy 2009. június 09. 18:35
  „Szdsz-es ....k! Akkor lennétek valakik a szememben, ha lemondanátok minden tisztségről, megszüntetnétek a pártot és szép csendben hazautaznátok! És soha-soha-soha többet nem jönnétek vissza.”
 • 8. Reális 2009. június 09. 18:29
  „Az szdszeszes patkányok menekülnek a süllyedő hajóról!Egy párt sincs biztonságban tőlük,bárhová beszivárognának!”
 • 7. Túrabakancs 2009. június 09. 08:19
  „Az SZDSZ nem vész el, csak átalakul! Vigyázat, az MDF-be kezdenek beszivárogni azok az
  eszmék, amik az SZDSZ-t jellemzik. Az embereikről meg nem is beszélve.”
 • 6. Lárika 2009. június 08. 20:22
  „Remélem, kitart a lendület az országgyűlési választásokig! Ki az országból ezekkel!”
 • 5. jockey 2009. június 08. 18:09
  „Szegény Gabriella. Most mihez kezd majd? :)”
 • 4. Reális 2009. június 08. 16:19
  „Nem a buzikat és a drogosokat,cigányokat kéne támogatni,hanem a normális,békés családokat!”
 • 3. LAZA 2009. június 08. 12:34
  „Szóval itt vastagon bejőtt a papirforma!
  Pedig ők mindig mindent előre megmondanak!Ez most nem jőtt össze!Jó lenne végre öszintén elgondolkodniuk!
  Meddig is müvelhetik áldásos tevékenységüket az ország lakóssága ellen?A választók most itélkeztek fölöttük és még azok sem szavaztak rájuk akkiknek az állítólagos érekeit unos untalan védelmezik!
  Itt élnek vidáman és gazdagon közöttünk.Minden fontos döntésben benne vannak aztán széttárják a karjukat:Mi megmondtuk,hogy ez igy nem lesz jó!
  Szóval dugják csak össze a fejüket és ne az legyen a legfontosabb kérdés,hogy ki legyen a pártelnők.
  Azon gondolkodjanak,hogy mit lehetne tenni eme általuk is lezülesztett ország és a sok elszegényített ember érdekében!”
 • 2. Goldmund 2009. június 08. 11:55
  „A kapcsolódó cikkek között ott van ez is: "Fodor: Az SzDSz önbizalomal várja a választást".
  Érdemes most, az eredmény ismeretében újra végigolvasni, jót lehet kacagni rajta. A hozzászólók mintha jobban látták volna, mi várható.”
 • 1. Túrabakancs 2009. június 08. 09:44
  „Filmcím után szabadon:
  Az SZDSZ eltűnik ugye..?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vámos tanácsok Horvátországba utazóknak

Utazás - Horvátországba ezentúl vámmentesen vihető be 300 kunának megfelelő áru. Nem kell vámot… Tovább olvasom