Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Újrahasznosított konyhabútor

Unalmas a konyhája, de nem tervez nagyobb felújítást? Apróbb-nagyobb változtatásokkal is látványos eredményt tudunk elérni.

Régen, amikor a konyha még a tisztaszoba mögötti rejtett helyiséget jelentette, nem számított hogyan fest a konyhabútor, de hála a modernkor vívmányainak, ma már ez a helyiség is egyenrangúvá vált a lakás többi fontos területével. Ám természetes, hogy szeretnénk lépést tartani az erős konyhabútor mezőnnyel. Látványos változás költségkímélő megoldásokkal!

Unalmasból izgalmasat

Ha már unalmas a konyha régi arculata, de nem tervezünk nagyobb, téralakítással is járó felújítást, akkor apróbb-nagyobb változtatásokkal is látványos eredményt tudunk elérni. Az átalakítást végezhetjük egy stílusirányzat mentén. Döntsünk akár mediterrán, country, minimalista, rusztikus, keleti vagy mexikói hangulat mellett, ismerjük meg a stílusra jellemző jegyeit, és próbáljuk meg eszerint átalakítani a konyhát.

Mindenekelőtt a konyhabútor frontján változtassunk, ha tehetjük, rendeljünk újat a régi helyett, olyat, ami jobban megfelel az ízlésünknek. Bútorstúdiók kínálatában többféle szín- és fomaválasztékot találunk, így egy vadonatúj stílust is kölcsönözhetünk a konyhának. Könnyebb a helyzet, ha az eredeti konyhabútor corpusa fából készült, mert egy alapos csiszolás és újrafestés után újszerű állapotba hozható. Kevésbé szerencsés esetben a laminált bútor teste marad amilyen volt, ám egy eltérő színű fronttal új designt kaphat. Teljes stílusváltás esetén érdemes a fogantyúkat is kicserélni.

Jelentős változást érhetünk el már a munkalap kicserélésével is: a laminált munkalapokon kívül választhatunk természetes tömörfából, de akár a formák területén óriási szabadságot engedő, nagyon tartós Corian anyagból készült lapokat. Érdekes és új hatásokat adhat a helyiség világításának megváltoztatása. Gondoljunk a különböző munkafázisok megfelelő megvilágítására, de ne feledjük a hangulatfényeket sem.
 
Kis görgők, és hasznos tárolók

És ha már a renoválásnál tartunk, érdemes a fiókokat rendbe hozni. Kis többletköltséggel korszerű görgős fióksíneket lehet beszerelni, sőt érdemes további praktikus tárolókon is elgondolkodni, amelyek logikus rendezést tesznek lehetővé, ezzel akár helyet felszabadítva a korábbi zsúfolt konyhabútorban.

Sokat dobhat a konyha megunt hangulatán a falak színének megváltoztatása. Sokáig a tisztaság, a higiénia és a frissesség jelképeként a fehér volt a konyha színe, az utóbbi években azonban megszűnt a semleges szín uralma, és előtérbe kerültek az élénkebb színek. A háztartási gépek sem fehérek többé, a különféle színekben kapható darabok így könnyen beilleszthetők bármilyen színes konyhába. A színekkel karaktert kölcsönözhetünk térnek, sőt térformáló szerepükön túl a kellemes hangulatot is biztosítják. Az élénk színű háttér világosabbá és tágasabbá teszi a konyhát, a meleg színek pedig meghitt hangulatot varázsolnak. Osztatlan terű, több funkciós helyiségben előnyös, ha különböző színekkel jelezzük a munkaterületeket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miroslav Klose a VB-gólkirály

A német Miroslav Klose 5 góllal lett a 2006-os VB gólkirálya. Tovább olvasom