Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Újra panelprogram

Folytatás az 1. oldalról.

– Az utóbbi három évben kiírt programot folytatni kívánjuk és arra is felhívom a figyelmet, hogy amelyik közösség lemaradt a legutóbbi határidőről, az aktualizálva ismét beadhatja a pályázatát – mondta Kalmár István.
Mint ismert, a panelprogramban a lakóközösségeknek a költségek egyharmadát kell állniuk, a fennmaradó részt az állam és az önkormányzat egyenlő arányban biztosítja. Sopronban a legutóbbi pályázaton 180–180 millió forinttal támogatták a korszerűsítést.

A határidő szeptember 29.

A kormány mától újabb panelfelújítási pályázatot hirdet. Első körben az önkormányzatokhoz lehet pályázni a lakástulajdonosoknak, lakóközösségeknek, továbbra is hőszigetelésre, nyílászárók és gépészeti berendezések cseréjére. Újdonság, hogy kizárólag a gépészeti berendezések (fűtési, szellőző és egyéb berendezések) felújítására külön is lehet pályázni. A mostani feltételek között megjelenítik az európai uniós forrásokra való áttérés lehetőségét. A pályázatokat szeptember 29-ig lehet beadni. A gazdasági minisztérium is meghirdet egy pályázatot a hagyományos építésű lakásokra vonatkozóan, 1,3 milliárd forint értékben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom