Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Újra a kifutón a baby-doll

Visszatért az 50 évvel ezelőtt divatba jött baby-doll, ezúttal nemcsak hálóingként.
1956-ban Tennessee Williams írása alapján, Elia Kazan készítette a Baby Doll című filmet, amely egy Dorothy nevű lányról  szólt, akit apja hozzáadott egy Mississippi állambeli gyapottermelőhöz. Lévén azonban a lány igen fiatalka, az apa  kikötötte, hogy a férj addig nem nyúlhat feleségéhez, amíg az  húszéves nem lesz, és Dorothy addig a gyerekszobában alszik.

A filmet hirdető plakáton a lány egy nagyon lenge, rövid hálóingben volt látható, amint a kiságyban fekve az ujját szopja. A filmet a Time magazin annak idején minden idők „legközönségesebb" mozijának nevezte, ám hamar kultuszfilm lett belőle. Főszereplője, Carroll Baker Oscar-díjat kapott érte, hálóinge pedig bekerült a divat  történetébe: megszületett a „baby-doll". 

A film sikere után a ruhadarab megjelent a kor leghíresebb  díváin, Marilyn Monroe-tól kezdve Gina Lollobrigidáig. A ravaszul ártatlan holmi egy új szexepil szimbóluma lett. Idővel azonban az  agresszívebben szexis fehérneműk háttérbe szorították. 

Most azonban újra megjelent a kifutókon. És nemcsak otthoni  viseletként, hanem és főként alkalmi ruhaként. Ez az új módja annak, hogy valaki közönségesség nélkül legyen érzéki – mondják a  divatdiktátorok. Ilyenek a Dior-modellek testszínű csipkéi vagy a ciklámenszín az angol Ribeirónál. Van már baby-doll gyöngyökkel,  hímzéssel, nyomott mintával is. Velük a nők nemcsak hódítanak, hanem magukat is jutalmazzák. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel az Alsó-Lövérek iskolája

Duplán jubilál a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, hiszen ötven éve állnak a… Tovább olvasom