Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Újonc a zenében és az anyaságban is

Az eddigi két Megasztár után világossá vált, hogy nem feltétlenül a győzelem a lényeg, hanem a lehetőség.

Az eddigi két Megasztár után világossá vált, hogy nem feltétlenül a győzelem a lényeg, hanem a lehetőség: a siker azé, aki okosan tudja kihasználni. A harmadik szériából ez talán Szabó Eszternek lesz a legnehezebb, hiszen ő a zenei pályájával egy időben az anyaságba is belecsöppent. A győri egyetemi csarnokban tartott „megakoncert" előtt azonban elmondta: nem fél attól, hogy ne menne a kettő együtt.

– Mekkora előnyt jelentett a versenyben, a felkészülésben, hogy volt zenei előéleted a Megasztár előtt?

– Érdekes, hogy mindenki ezzel jön, pedig Puskás Peti kivételével mindenkinek nagyobb zenei múltja van a csapatban, mint nekem. Volt egy együttesem, amelyben vokáloztam, és néhány hónapig énekeltem a Magna cum Laudéban, ennyi. Egyébként sem ezen múlik a siker.
– Hanem?

– Azon, hogy mekkora tömeg igényét tudja kielégíteni az ember. Én inkább a rétegzene felé hajlok, minőségibbnek tartom, mint a nagyon populáris vonalat, és szerintem a közönsége is összetartóbb. Persze rengeteg múlik az imázson is. Visszanézve az előző két szériát is, az van előnyben, aki ezt tudatosan építi. Sajnos voltunk néhányan, akik ilyesmivel egyáltalán nem foglalkoztunk: sodródtunk, szerelmesek lettünk... Pontosabban nem sajnos, mert én erre alkatilag nem vagyok alkalmas.

– Kívülről úgy tűnik, hogy az énekesek alapos fazonigazításon esnek át a műsor alatt. Ezt neked is látnod kellett, amikor jelentkeztél...

– Éppen azért nem indultam az első két Megasztárban, mert tartottam attól, hogy mindenben megmondják, mit és hogyan csináljak. Aztán rájöttem, hogy nem ez a lényeg, hanem hogy nyilvánosságot kapok és választ egy csomó kérdésemre. Ez a néhány hónap jó volt arra, hogy megtudjam, kik az én közönségem, és örülök annak, hogy azokból áll, akik. Ez sokkal fontosabb számomra, mint az anyagi siker. A Megasztárban az nyerhet, aki figyel a közönségre és kielégíti a piac igényeit, az életben azonban szerintem csak az, akinek jó felmenni a színpadra. Akkor a közönség is úgy hallgatja, hogy neki jó lesz.

– A döntők alatt volt, aki sírt, más a szája szélét rágta idegességében, a te arcodon azonban csak ritkán látszottak az érzelmeid.
– Mert nyugodt voltam és nem féltem, hogy kiesek. Ha úgy éreztem volna – mint páran közülünk –, hogy ez életem elszalaszthatatlan, nagy lehetősége, biztosan én is sírtam volna, amikor kiesek. Szerencsére voltunk jó páran, akik alkalmasak is voltunk rá, hogy ne sérüljünk. Ezzel, hogy idáig eljutottam, tökéletesen elégedett vagyok.

– Nálad különösen izgalmas a „hogyan tovább" kérdése, hiszen nemrég kiderült, hogy babát vársz Kontor Tamástól...

– Mindkét terep, az anyaság és a zenei pálya is teljesen új számomra, egyikről sem tudok túl sok mindent. Nem aggódom, mert rengeteg olyan nő, anya van, aki nálam ezerszer rosszabb helyzetben van, akinek nem az a probléma, hogy hogyan énekeljen el két számot, miután kiszáll a turnébuszból, hanem hogy három műszakban dobozolnia kell egy gyárban.

– Nem kérdés, hogy valószínűleg neked lesz a legnehezebb dolgod a csapatban…

– Össze fogom tudni egyeztetni a kettőt, mert össze akarom. Össze kell. Szerintem nem lehetetlen, hogy az alkotói folyamat és a stúdiómunkák után hetente egy-két este elinduljak, amikor alszik a gyerek. De ha nem megy, az sem katasztrófa – akkor nem megyek koncertre.

– Szóval lesz baba, és lesz lemez is. Melyik jön előbb?

– Azt mondják, minél előbb ki kell jönni a lemezzel, amíg még „szem előtt" vagyunk. Még a baba előtt szeretném; remélem, a kicsi időben érkezik.

– Az országos Megasztár-turné még csak most indult el. Bírod a próbákat, az utazgatást, a dübörgést a színpadon?

– Az utolsó három döntőn már nagyon rosszul voltam, de igyekeztem, hogy ez ne látsszon rajtam és a produkción. A dübörgés mindig idegesített, egyébként meg elég gyakran van hányingerem. Szerencsére Tomi türelmesen viseli, hogy mindig elfoglalom a fürdőszobát...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraéledt a futballélet a Kühne-pályán

Öt évvel azután, hogy megszűnt a Mofém–Kühne labdarúgócsapata, most Mosonmagyaróvári Ifjúsági… Tovább olvasom