Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Újabb migránshullám indulhat a javuló időjárással

Georg Spöttle szerint Brüsszel nem tesz semmit a helyzet megoldásáért.
Újabb tízezrek fognak elindulni az Európai Unió felé, ahogy az időjárás egyre javul, de Brüsszel nem tesz semmit a helyzet megoldásáért - mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A migrációt támogató uniós országok "nem kapkodnak" a migránsok után, és nem segítenek a balkáni országoknak - hangsúlyozta.

A szakértő szerint több tízezer menekült tartózkodhat a balkáni térségben, de pontos számukat nem ismerik a hatóságok. Vannak migránsok, akik akár már két-három éve vesztegelnek a térségben, és a tavasz beálltával egyre nagyobb az illegális mozgás a balkáni országok között.
    
A Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) adatai szerint a balkáni útvonalon már most 80 százalékkal több embert regisztráltak, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelezte.
    
A helyzet feszült, mert a migránsok egyre türelmetlenebbek és erőszakosabbak, félelemben tartják a helyi lakosságot - mondta Georg Spöttle.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néma hódolatra tanít a nagyhét: Jézus jeruzsálemi bevonulását idézi meg a virágvasárnap

Néma hódolatra tanít a nagyhét: Jézus jeruzsálemi bevonulását idézi meg a virágvasárnap
A húsvét a kereszténység legszentebb ünnepe. Most, virágvasárnappal elkezdődik a kapuját jelentő nagyhét, melyben a liturgiák segítségével a lélek felkészülhet a megváltás erejének befogadására. Tovább olvasom