Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Új vezetés a Tej Terméktanács élén

A Tej Terméktanács a héten tartotta meg a háromévenként esedékes tisztújító közgyűlését, amelyen a megválasztott elnökség Istvánfalvi Miklóst, a pusztavámi Tejszövetkezet Zrt. elnökét termelői elnöknek, Mélykuti Tibort, az Alföldi Tej kft. ügyvezetőjét pedig feldolgozói elnökhelyettesnek választotta meg - közölte a szakmai szervezet az MTI-vel.
A Tej Terméktanács új vezetése együtt kíván működni a kormányzati szervezetekkel a tejágazat versenyképesebbé tételében, a vidéki munkahelyek megtartásában, valamint az érdekképviseleti tevékenységben - hangoztatta az MTI-nek megküldött közlemény.

A közgyűlésen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke arról beszélt, hogy a tejágazatban a kis-, közepes- és nagytermelőknek, feldolgozóknak is helye, szerepe van. Szükségesnek ítélte a tejágazat versenyképességének, valamint közép- és hosszú távú kiszámíthatóságának javítását.

Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára szerint a tejágazat egyike volt azoknak, amelyet a leginkább sújtott a gazdasági válság. Ezért stratégiai és partnerségi együttműködést ígért a kormányzat részéről - írja a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman haltak meg közúti balesetben az elmúlt 24 órában

Összesen 136 közúti közlekedési baleset során intézkedett a rendőrség az elmúlt 24 órában, három… Tovább olvasom