Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Új vezetés a Szerencsejáték Zrt. és a posta élén

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő MNV Zrt. új igazgatósága első ülésén új vezetőt és igazgatósági tagokat állított a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta élére, és személycserére készül a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. vezetésében is.

A vagyonkezelő pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Szerencsejáték Zrt. élén Szentpétery Kálmán váltja Székely Gábort.

"Mint a társaság 100 százalékos tulajdonosa, az MNV megszünteti a Szerencsejáték Zrt. (SzRt.) vezérigazgatója, Székely Gábor munkaviszonyát. Az állami tulajdonos visszahívja a játékszervező cég eddigi igazgatósági tagjait is. Az új igazgatóság tagjává választották 2013. május 31-ig Szentpétery Kálmánt, Baranyay Lászlót, Kollár Károly Attilát, Komondi Zsoltot, Nánásy Csabát és Tóth Tamást. A társaság vezérigazgatói posztjára Szentpétery Kálmán került kinevezésre" - áll a csütörtöki ülés döntéseiről tájékoztató közleményben. Az SzRt. felügyelőbizottságának szintén visszahívott tagjai helyére megválasztották Szabó Ivánt, Incze Zsolt Istvánt és Varga Editet.

Az új vezetéstől az MNV Zrt. azt várja, hogy magas színvonalon teljesítse a társasággal kapcsolatos szakmai és pénzügyi követelményeket.
A Magyar Posta Zrt.-ben az MNV megszünteti Szűts Ildikó vezérigazgató munkaviszonyát, utóda az operatív vezetői poszton Schmidt Pál Péter.
Az MNV Zrt. igazgatósága a döntött a Magyar Posta Zrt. új igazgatóságáról is. A testület elnöke Kalmár István korábbi elnök- vezérigazgató lesz, tagjai pedig Major István, Varga Dezső, Rajnai Attila, Schmidt Pál Péter, Szalai Gabriella és Urbán György Fülöp.
"A nemzetgazdaságilag jelentős súlyú társaságtól a tulajdonos azt várja, hogy magas színvonalon tegyen eleget egyetemes szolgáltatási kötelezettségének, érvényesítse a takarékos és átlátható gazdálkodás szempontjait" - áll a közleményben.

Az MNV vezérigazgatója azért kezdeményezte a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. taggyűlésének sürgős összehívását, mert a cég gazdálkodása, a tófürdő rekonstrukció beruházás, valamint a fürdőhöz tartozó kemping bérbeadása kapcsán ügyészségi vizsgálatok folynak.

A társaság 74 százalékban a magyar állam, 26 százalékban pedig a települési önkormányzat tulajdonában van. Így "a személycseréhez a kisebbségi tulajdonos Hévízi Önkormányzat hozzájárulása is szükséges. A Magyar Állam képviseletében eljáró MNV Zrt. mindenképpen egyeztetni kíván még a taggyűlés előtt a város vezetésével. A taggyűlés összehívásának kezdeményezésével a Nemzeti Vagyonkezelő meg kívánja teremteni a szükséges döntések technikai lehetőségét" - fogalmaznak a közleményben.

Olvasóink írták

 • 8. makacs 2010. június 26. 16:15
  „Ez ám az az ország szempontjából stratégiai jelentőségű cég! Persze lehet, hogy meg akarják kaparintani. 2/3-dal mindent lehet!
  Majd ráfogják, hogy veszteséges , mert túl sok nyereményt fizetett az istenadta népnek ezért magánkézben részvényeseknél jobb helye lesz. Csak a részvényhez nem lehet majd hozzájutni-:))) (mint annak idején a mol-részvényhez)”
 • 7. Fürgeszarvas 2010. június 26. 09:06
  „Szóval nem csak Torgyán Józsi bácsinak volt nagy családja ( igaz : az övék régi repülős dinasztia volt !! Valamelyikük repülőtéri alkalmazott volt korábban,és ez már dinasztia(?) !) , hanem bizony Schmittéknél is ( bocs a korábbi név elírásért) , és Orbánéknál is és lehetne sorolni a "vörös dinasztiákat" ! A szomorú az , hogy megint velünk "etetik" meg a dermokrácia leplébe burkolva a betervezett családi harácsolásokat ! Egyébként is érdekes eset a postai vezércsere : a Fidesz több milliós postaköltség adósságot halmozott fel , és ezt el kell tüntetni ! KÖZPÉNZBŐL kedves fideszesek,amit annyira "védtetek" a szociktól az elmúlt években !”
 • 6. Fürgeszarvas 2010. június 26. 08:56
  „5. LAZA 2010.06.26. 08:48 "A személyemet érintő hamis beszámoló nemcsak légbőlkapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek. Ezen kívül - a rokoni szálak emlegetésével - Nagybátyámat is belekeverik ebbe az olcsó, átlátszó, hamis játékba, nyilvánvalóan a felelős beosztásban lévő politikus lejáratásának szándékával." - áll Schmitt Pál Péter közleményében!
  EGYÉRTELMÜEN KÖZLI, HOGY "NAGYBÁTYÁMAT IS BELEKEVERIK"
  Tetszik érteni?”
 • 5. LAZA 2010. június 26. 08:48
  „4.
  Szerintem itt valamit elnéztél! A nevek ugyanis nem egyeznek.Ám a tendencia az nyilvánvalóan egyértelmű!
  Ezen viszont sem meglepődni sem pedig csodálkozni nem kellene!Ez mindig minden választás után (amikor az ellenzék nyert)így szokott történni.
  Azt persze mindegyik fél szélvész gyorsan leszögezi,hogy mindez KIZÁRÓLAG szakmai alapon történik.
  Persze mindenki tisztában van azzal,hogy erről itt szó sincs!
  Inkább arról a zsíros falatokhoz való juttatásról amiről Te is írsz.
  A nagy kérdés az,hogy az éppen adott állami vállalatnál mekkora pusztítást végeznek a soros "szakemberek"
  pl. a MÁV a BKV. esetében ezek a pusztítások(lenyúlások)egész magas szinten teljesültek.
  Hogyan tovább?
  Mi azt mondjuk:Csak így ne ahogyan eddig!
  Jönnek az újak és azt mondják minden más lesz minden jobb lesz aztán egyszer csak megint szembesülhetünk a valósággal:
  A felhalmozott adósság tömeget megint csak nekünk kell eltakarítani!
  Most talán annyiban változik a helyzet,hogy Orbánék csökkentették a vezetői béreket és talán az egyéb juttatásokat is.Kérdés az,hogy meddig?”
 • 4. Fürgeszarvas 2010. június 26. 07:23
  „Undorító , ahogy a Kádár-érában "elnyomott" Schmidt család sűrű nyelvcsapásokkal halad egyre feljebb ( Schmidt Pált elnyomták,mert nem lehetett akkor miniszter ! Csak miniszter helyettes!!!) ! A nagybácsi köztársasági elnök lesz,az unokaöccs vezérigazgató , persze erre életkorából adódó élettapasztalata már feljogosítja ,elvégre már 30 éves ! Hajrá ! Csak a Fidesz ! Csak a Fidesz ???”
 • 3. bejáró 2010. június 26. 06:55
  „Kezdődik a pajkos gyerekek ámokfutása!”
 • 2. piteam 2010. június 26. 03:47
  „Az Élet TÜKOR ! Komolyan kellene venni végre !”
 • 1. HHiller 2010. június 25. 23:17
  „Gyerünk viktorkirály,pakold be a pajtásokat a zsíros helyekre...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: a médiacsomag célja a média felügyeletének depolitizálása

Martonyi szerint alapvető félreértés van a tervezett magyar médiacsomag célját illetően. Tovább olvasom